România, cea mai mare creștere lunară din UE a comerțului cu amănuntul

România, cea mai mare creștere lunară din UE a comerțului cu amănuntul
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 sep 2020

România a avut, în iulie, alături de Portugalia, cea mai mare creștere lunară a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, comerțul cu amănuntul în România a urcat cu 3,9% față de iunie, evoluția similară cu cea înregistrată în Portugalia. Clasamentul etse completat de Malta, cu o creștere de 3,2%.

La nivelul Uniunii Europene, comerțul cu amănuntul a avut un declin lunar de 0,8%, în timp ce, în zona euro, a fost înregistrată o scădere de 1,3% a vânzărilor de retail.

Burger King deschide un nou restaurant CITEȘTE ȘI Burger King deschide un nou restaurant

Comerțul cu amănuntul din România a revenit pe creștere în mai, după scăderi abrupte în martie și aprilie.

În ritm anual, România a avut a șasea mare creștere a comerțului cu amănuntul, de 4,8%, ritmul de creștere fiind de aproape 7 ori peste cel consemnat la nivelul Uniunii Europene. În UE, creșterea anuală a fost de 0,7%, iar în zona euro, de doar 0,4%.

Cea mai mare creștere anuală a comerțului de retail, de 9,1%, a fost înregistrată în Irlanda.

Volumul comerțului cu amănuntul este măsurat de Eurostat prin evoluția cifrei de afaceri în comerțul de retail, ajustată în funcție de evoluția prețurilor și efectele sezoniere.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
vanzari retail
eurostat
vanzari romania
retail
comert ue