România, locul doi în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în martie

România, locul doi în UE la creșterea comerțului cu amănuntul, în martie
scris 6 mai 2019

Irlanda și România au înregistrat în martie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerțului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,9% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,9%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,4%, cele de combustibili au urcat cu 4,1%, iar cele de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 0,4%, scrie Agerpres.

UE a publicat propuneri de reglementare a comerțului electronic, pentru a proteja comercianții și cumpărătorii CITEȘTE ȘI UE a publicat propuneri de reglementare a comerțului electronic, pentru a proteja comercianții și cumpărătorii

În martie, majoritatea statelor a raportat creșteri anuale, singurele scăderi fiind în Slovacia (minus 2%), Austria (minus 1%) și Belgia (minus 0,9%). Cel mai semnificativ avans anual s-a înregistrat în Irlanda (10,8%), România (9,3%), Croația și Luxemburg (ambele cu 8,6%).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
eurostat
comert cu amanuntul