Singapore, prima țară din lume care a aprobat carnea artificială

Singapore, prima țară din lume care a aprobat carnea artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Autoritățile din Singapore au acordat aviz legal pentru prima „carne curată” din lume care nu provine de la animale sacrificate, potrivit BBC.

Decizia netezește terenul pentru startup-ul Eat Just din San Francisco de a vinde carne crescută în laborator, scrie News.ro

Produsul va fi pentru început folosit pentru nuggets, însă compania nu a precizat când vor fi disponibile pe piață. Fiecare ar putea costa 50 de dolari.

Căderea Arcadia Group în pandemie generează în doar câteva ore prăbușirea unui alt gigant din retail - Debenhams, cu istorie de 242 ani, închide magazinele, 12.000 de angajați pot fi concediați CITEȘTE ȘI Căderea Arcadia Group în pandemie generează în doar câteva ore prăbușirea unui alt gigant din retail - Debenhams, cu istorie de 242 ani, închide magazinele, 12.000 de angajați pot fi concediați

Cererea de alternative la carne a crescut pe măsură ce oamenii au devenit mai îngrijorați privind sănătatea, bunăstarea animalelor și mediul.

Potrivit Barclays, piața pentru acestea ar putea atinge 140 de miliarde de dolari în următorul deceniu sau să reprezinte 10% din industria globală a cărnii.

Produsul Eat Just nu este bazat pe plante, ci crescut în laborator din celule de mușchi animal.

Compania a spus că avizul este un mare progres pentru industria alimentară mondială și că speră ca alte țări să urmeze.

În ultimul deceniu, zeci de alte starup-uri au încercat să aducă pe piață astfel de produse. Două dintre ele sunt Future Meat Technologies (Israel) și Memphis Meats, sprijinit de Bill Gates.

Deși mulți au spus că aceste produse au beneficii privind mediul, unii oameni de știință au sugerat că ar putea reprezenta un risc crescut pentru climă, în anumite circumstanțe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
singapore
carne laborator