Statul pregătește atacul cu Poliția și Jandameria împotriva comerțului stradal neautorizat. ”Fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare”

Statul pregătește atacul cu Poliția și Jandameria împotriva comerțului stradal neautorizat. ”Fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2022

Mai mulți parlamentari PNL, PSD, UDMR și de la grupul minorităților naționale propun un proiect de lege prin care polițiștii, jandarmii și polițiștii locali să poată amenda persoanele neautorizate care fac comerț stradal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În prezent, este de notorietate faptul că la nivelul întregii țări, fenomenul comerțului neautorizat a luat amploare. (…) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu are capacitatea administrativă și resursa umană necesare pentru a combate fenomenul comerțului stradal neautorizat, sens în care se impune o intervenție legislativă prin intermediul căreia să se confere competențe și altor instituții publice pentru combaterea acestui fenomen”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, arată G4media.ro.

CFR se judecă cu McDonald’s. De 22 ani CITEȘTE ȘI CFR se judecă cu McDonald’s. De 22 ani

Inițiativa prevede și ca marfa să le fie confiscată.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi va ajunge la Camera Deputaților care este for decizional.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerț stradal
amenzi
politie