SUA dau în judecată Amazon

SUA dau în judecată Amazon
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Comisia Federală de Comerț (FTC) din SUA a depus o plângere împotriva Amazon, pe care o acuză de „strategii anticoncurențiale și neloiale de a-și menține ilegal monopolul” asupra comerțului online, potrivit unui comunicat de presă al agenției federale, relatează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

FTC, responsabilă și cu protecția consumatorilor, are deja în derulare mai multe investigații și plângeri împotriva platformei pe diverse subiecte, de la confidențialitatea datelor până la practicile sale comerciale, arată Hotnews.

„FTC și partenerii săi de stat spun că acțiunile Amazon îi permit să împiedice rivalii și vânzătorii să scadă prețurile, să degradeze calitatea pentru cumpărători, să suprataxeze vânzătorii, să înăbușe inovația și să împiedice rivalii să concureze în mod corect cu Amazon”, a spus agenția.

Flip.ro intră pe o nouă piață CITEȘTE ȘI Flip.ro intră pe o nouă piață

FTC a spus că a cerut instanței să emită o ordonanță permanentă prin care să ordone Amazon.com să înceteze comportamentul său ilegal.

FTC a spus că Amazon, fondată în 1994, a pedepsit vânzătorii care încercau să ofere prețuri mai mici decât cele ale Amazon, făcând dificil pentru consumatori să găsească vânzătorul pe platforma Amazon.

Alte acuzații includ că Amazon a acordat prioritate propriilor produse de pe platformele sale față de cele ale concurenților care erau, de asemenea, pe platformă.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sua
abuz