Suma alocată de Guvern pentru achiziția de tablete, cu internet, pentru elevi este de 150 milioane lei. Vor primi tablete 250.000 de elevi

Suma alocată de Guvern pentru achiziția de tablete, cu internet, pentru elevi este de 150 milioane lei. Vor primi tablete 250.000 de elevi
scris 8 mai 2020

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă aflat la dispoziția sa, 150 milioane pentru achizia de tablete pentru elevii care nu dispun de aceste dispozitive pentru a participa online la cursurile școlare. 

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a arătat că în funcție de necesități, suma și numărul de elevi beneficiari vor putea fi reevaluate ulterior.

”Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu dețin calculatoare sau tabletă”, anunțase, joi seară, premierul Orban. 

INFOGRAFIC România a căzut în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil, deși tariful mediu a scăzut. În regiune, are cel mai ieftin internet mobil după Polonia CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC România a căzut în Topul țărilor cu cel mai ieftin internet mobil, deși tariful mediu a scăzut. În regiune, are cel mai ieftin internet mobil după Polonia

Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, tabletele vor fi dotate cu servicii de internet, urmând ca de ele să beneficieze 250.000 de elevi. Un sondaj recent relevă însă că peste 900.000 elevi nu ar avea acces la internet, în condițiile în care la acest moment ccursurile școlare sunt derulate doar online.

Tot din fondul de rezervă al Guvernului vor fi asigurate cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile, care se află sub incidența prevederilor legii privind venitul minim garantat.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
tablete
elevi
fond
rezerva
cursuri
online
masti
persoane
vulnerabile