Luna aprilie va putea fi folosită ca referință de firme la obținerea certificatelor pentru situații de urgență

Luna aprilie va putea fi folosită ca referință de firme la obținerea certificatelor pentru situații de urgență
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 8 mai 2020

Luna aprilie va putea fi folosită de firme ca reper de calcul pentru diminuarea veniturilor în vederea solicitării certificatelor pentru situații de urgență, potrivit unei decizii luate joi, de Guvern, a declarat pentru Profit.ro ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De ce este Important: Certificatele de Situație de Urgență sunt emise în două forme: Tip 1 (albastru) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare); Tip 2 (galben) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

”În ședința de guvern am stablit ca referință și luna aprilie pentru dobândirea certificatului de situație de urgență”, a precizat ministrul Economiei.

Guvernul va cumpăra, cu bani din Fondul de rezervă, tablete, cu internet, pentru elevi și măști pentru populație CITEȘTE ȘI Guvernul va cumpăra, cu bani din Fondul de rezervă, tablete, cu internet, pentru elevi și măști pentru populație

Actul normativ modifică art. 3 al OUG 33/2020 privind unele măsuri fiscale și modificarea unor acte normative și art. 6, lit. a) din OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, cu modificările si completările ulterioare, introducând luna aprilie în descrierea condițiilor de solicitare a Certificatului de Situație de Urgență. 

Cu ajutorul certificatului, firmele pot beneficia ulterior de facilitățile și măsurile de sprijin stabilte de Guvern pe perioada stării de urgență.

Solicitările sunt procesate și, în același timp, sunt și eliberate certificatele prin aplicația dedicată eliberării certificatelor de situație de urgență, care poate fi accesată pe platforma http://prevenire.gov.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
certificat
situatie
urgenta
aprilie
luna
economie
ministru
guvern