Timișorenii de la Rus Savitar inaugurează la București primul super store al rețelei. Urmează încă trei în țară

Timișorenii de la Rus Savitar inaugurează la București primul super store al rețelei. Urmează încă trei în țară

Cristian Rusu, proprietarul grupului Rus Savitar-Casa Rusu

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 6 iul 2016

Casa Rusu, divizia de retail a producătorului de mobilă Rus Savitar, controlată de familia Rusu din Timișoara, a inaugurat cel mai mare magazin al rețelei, sub conceptul de super store, în centrul comercial Vitantis, în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro în remodelarea și exitinderea unității existente acolo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Rusu Vitantis a fost deschis publicului, pentru prima dată, în 2010, pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, iar în februarie 2016 a fost închis pentru reamenajare și extindere. Noul magazin, care va fi deschis publicului din 7 iulie, se întinde acum pe o suprafață de 6.000 de metri pătrați, din care o treime sunt alocați produselor de amenajare și decorare a locuinței.

”Investiția pentru extinderea și reamenajarea noului magazin s-a ridicat la 1,5 milioane de euro și estimăm că cifra de afaceri a Casa Rusu Vitantis va fi de trei milioane de euro, până la finele anului în curs”, a spus Cristian Rusu, proprietarul grupului Rus Savitar-Casa Rusu.

Casa Rusu are o rețea de 30 de magazine, dintre care 18 proprii, iar restul în franciză. 

Până la finalul anului 2017, compania va mai deschide alte trei super store-uri la Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov, care vor avea suprafețe cuprinse între 6.000 și 8.000 de metri pătrați. Proprietarul companiei estimează că investiția într-un magazin nou se va ridica la peste 5 milioane de euro.

Centrul comercial ParkLake va fi deschis pe 1 septembrie CITEȘTE ȘI Centrul comercial ParkLake va fi deschis pe 1 septembrie

În 2015, cifra de afaceri totală a grupului Rus Savitar-Casa Rusu (din care fac parte companiile Rus Savitar și Casa Rusu) a fost de 43,7 milioane de euro anul trecut, în creștere cu circa 27% față de anul anterior. Avansul a fost determinat de deschiderile celor două magazine (din București – Colentina și din Bacău), dar și de investițiile de aproximativ opt milioane de euro realizate pe parcursul anului în linii de producție noi în fabrica din pal melaminat de la Dudeștii Noi, județul Timiș (cinci milioane de euro) și în două centre logistice noi cu o suprafață totală de 14.000 de metri pătrați (restul de trei milioane de euro).

Aproximativ 15% din producția totală de 25.000 de garnituri pe lună și 10.000 de seturi de mobilier tapițat pe lună ajunge la export în state precum Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite sau Japonia. Cu toate acestea, Cristian Rusu mizează pe retailul autohton, în detrimentul exporturilor, unde vede un potențial de creștere. Pentru 2016, proprietarul companiei estimează că afacerile grupului vor urca cu 20%, până la 50 de milioane de euro.

Piața de mobilă din România este estimată, al nivelul anului 2015, la 700 de milioane de euro.

Printre concurenții Casa Rusu se numără ikea, Mobexpert, Elvila, Lemet, Kika sau Class Living.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa rusu
rus savitar
producator de mobila
super store