Tranzacție: Producătorul britanic de ambalaje din plastic RPC, prezent cu 2 unități de producție în România, va fi preluat de rivalul american Berry Global

Tranzacție: Producătorul britanic de ambalaje din plastic RPC, prezent cu 2 unități de producție în România, va fi preluat de rivalul american Berry Global
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2019

Producătorul britanic de ambalaje din plastic RPC Group, prezent cu două unități de producție în România, va fi preluat de rivalul american Berry Global, într-o tranzacție ce evaluează compania britanică la 3,34 miliarde de lire sterline (4,4 miliarde dolari) și care va crea unul dintre cei mai mari jucători pe piața mondială de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Berry a oferit un preț superior celui înaintat în ianuarie de fondul american de private equity Apollo Global Management, iar board-ul RPC a recomandat acționarilor să accepte noua ofertă.

Tranzacția prin care Berry preia grupul britanic a fost avizată miercuri de Comisia Europeană. Anterior, Comisia aprobase și achiziția propusă de Apollo.

CONFIRMARE Startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, semnează cu Primăria Capitalei și intră în România cu trotinete CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, semnează cu Primăria Capitalei și intră în România cu trotinete

Potrivit acordului dintre Berry și RPC, compania americană a oferit 7,93 lire în numerar pentru fiecare acțiune RPC, peste prețul de 7,82 lire pe acțiune înaintat de Apollo.

Tranzacția evaluează RPC la 3,34 miliarde lire (aproximativ 4,4 miliarde dolari). Incluzând datoriile nete, prețul achiziției se ridică la 5 miliarde lire (6,5 miliarde dolari).

Combinarea operațiunilor celor două companii va da naștere unui gigant pe piața mondială a ambalajelor din plastic, cu vânzări anuale de circa 13 miliarde de dolari și 48.000 de angajați în peste 290 de fabrici. 

Fondat în 1991, RPC are circa 25.000 de angajați și operațiuni în 34 de țări. În România, grupul este prezent prin diviziile RPC bpi și RPC Bramlage, având 2 unități de producție, la Arad și, respectiv Timișoara.

Berry Global, cu sediul la Evansville, Indiana, are 140 de fabrici și peste 23.000 de angajați la nivel internațional. Anul trecut, compania a obținut vânzări de 7,9 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
berry global
rrpc group
ambalaje plastic
preluare
apollo management
comisia europeana
aprobare