Omul de afaceri Dragoș Petrescu, proprietarul grupului City Grill, a finalizat, după un an, discuțiile pentru intrarea în afacerea Maison de Crepes, investind 500.000 de euro pentru a deține o participație de 49% din brandul de clătite. Planurile acestuia vizează acum deschiderea a 30 de restaurante, toate în franciză, în următorii ani.
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
“Tranzacția a fost discutată timp de un an, iar luna trecută a fost înființată compania în acționariatul căreia este și una dintre companiile din grupul nostru. Este un concept de tip franciză, pe modelul 5toGo: compania deține brandul și operatorii – indiferent că este fondatorul proprietar sau alții - sunt sub contract de franciză”, a declarat Dragoș Petrescu pentru Profit.ro.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!Investiția în brandul Maison de Crepes a fost de 500.000 de euro. City Grill va aduce în plus know-how și echipa proprie pentru dezvoltarea afacerii.
Valoarea investiției într-un restaurant Maison de Crepes pornește acum de la 40.000 de euro și poate ajunge la 100.000 de euro.
Partenerul care intră în acest business plătește o taxă inițială de 10.000 de euro și una lunară reprezentând 4,5% din vânzări, dar și o contribuție la bugetul de marketing echivalentă cu 1,5% din vânzări.
CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizareBusiness-ul a fost fondat în 2016 de către un antreprenor cu experiență în HoReCa, Valentin Strugaru, împreună cu soția sa, Ruxandra.
În prezent există 5 locații Maison de Crepes, dintre care 3 în București și câte una în Constanța și Pitești.