Uber Eats ar putea acapara un sfert din piața livrărilor de mâncare până în 2023

Uber Eats ar putea acapara un sfert din piața livrărilor de mâncare până în 2023
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mai 2019

Deși nu duce lipsă de rivali în niciuna din țările în care activează, analiștii se așteaptă că platforma de livrări a celor de la Uber să domine din ce în ce mai accentuat piața.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Listarea la bursă nu a decurs cum și-au imaginat cei de la Uber, după ce valoarea acțiunilor a scăzut într-o singură zi din săptămâna trecută cu 7 dolari, ajungând să fie tranzacționate cu 38 de dolari.

Cea mai mare problemă pentru investitori pare a fi calea neclară a Uber către profitabilitate. Această cale, însă, pare mult mai simplă pentru serviciul de livrării al companiei americane.

Conform firmei de servicii financiare Morningstar, 25% din piața livrărilor de mâncare va aparține Uber Eats până în 2023. Se estimează ca până atunci această piață să valoreze 191 de miliarde de dolari.

UE creează o listă neagră pentru sancționarea responsabililor de atacuri cibernetice din afara Uniunii CITEȘTE ȘI UE creează o listă neagră pentru sancționarea responsabililor de atacuri cibernetice din afara Uniunii

În ultimul an, vânzările Uber Eats au crescut 58%.

Uber livrează mâncare pentru peste 220.000 de restaurante din mai bine de 500 de orașe din lume. Compania americană plănuiește să-și extindă serviciile în viitorul apropiat la peste 700 de orașe.

Uber Eats a fost lansat în 2015. Anul trecut a înregistrat venituri de 1,5 miliarde de dolari.

Lansat anul trecut și în România, Uber Eats a ajuns la peste 600 de restaurante partenere în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
uber eats
livrari
mancare