Vânzările Carrefour în România au depășit o bornă, în pofida “unei inflații alimentare record” în Europa

Vânzările Carrefour în România au depășit o bornă, în pofida “unei inflații alimentare record” în Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 iul 2023

Vânzările Carrefour în România au continuat să crească și au depășit 1,3 miliarde de euro în prima jumătate a anului, în pofida “unei inflații alimentare record” în Europa, care dă, însă, semne de încetinire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Retailerul francez, care a semnat, recent, preluarea hipermarketurilor cora România, a obținut vânzări de 1,326 miliarde de euro (TVA inclus) în primul semestru, în creștere cu 11,5% (+9,8% în termeni comparabili) față de perioada similară din 2022.

În trimestrul al doilea, vânzările au crescut cu 7,5% în termeni comparabili, la 688 milioane de euro, după un avans de 12,5% în primele trei luni ale anului.

EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză - Jumbo a cumpărat un mall în România

La finele lunii iunie, rețeaua Carrefour în România cuprindea 405 de magazine sub diverse formate, dintre care 43 hipermarketuri și 189 supermarketuri.

Numărul nu include cele 18 hipermarketuri și magazine de proximitate preluate de la cora și care urmează să fie integrate sub brandul propriu la finalizarea tranzacției.

În aprilie, Carrefour a ajuns la un acord pentru achiziția operațiunilor cora din România de la grupul Louiz Delhaize, tranzacție estimată să fie încheiată până la finele anului, după obținerea aprobărilor de la autoritățile relevante.

Carrefour va prelua rețeaua cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine de proximitate cora Urban, precum și pe cei aproximativ 2.400 de angajați.

În iulie, Carrefour a semnat cu grupul belgian Louiz Delhaize și pentru achiziția activelor cora și Match din Franța, într-o tranzacție de 1,05 miliarde de euro, ce include 55 de hipermarketuri și 77 de supermarketuri.

Carrefour operează o rețea de circa 12.000 de magazine în Europa, din care aproape jumătate în Franța, fiind cel mai mare retailer din sectorul alimentar de pe continent și al doilea din lume, cu 14.289 de magazine în total la finele lunii iunie.

Fondatorul Zara a ajuns la o avere de 20 de miliarde de dolari în imobiliare CITEȘTE ȘI Fondatorul Zara a ajuns la o avere de 20 de miliarde de dolari în imobiliare

Grupul francez a raportat vânzări consolidate de aproximativ 45,45 miliarde de euro în primul semestru, în creștere cu 11,2% în termeni comparabili față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul unei performanțe solide în Europa.

“Rezultatele pentru prima jumătate a anului 2023 reflectă execuția rapidă a strategiei grupului, pe fondul unei inflații alimentare record în Europa, care pare să fi atins un vârf în al doilea trimestru”, potrivit Carrefour.

Grupul notează că performanța pe piața franceză a fost “deosebit de remarcabilă”, cu o creștere de 39% a venitului operațional recurent și o creștere de 36 puncte de bază a marjei operaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
vanzari carrefour romania
achizitie cora
preluare cora carrefour