Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste așteptări, scoțând în evidență soliditatea economiei americane

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste așteptări, scoțând în evidență soliditatea economiei americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste așteptări în iulie, deoarece americanii au făcut mai multe achizițiile online și au luat masa mai mult în oraș, sugerând că economia a continuat să se extindă la începutul celui de-al treilea trimestru, ținând la distanță recesiunea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul de marți al Departamentului pentru Comerț a arătat, de asemenea, că consumatorii au continuat să cheltuie pentru hobby-uri, articole sportive și îmbrăcăminte, subliniind rezistența lor în ciuda creșterilor agresive ale ratei dobânzii de referință ale Rezervei Federale pentru a domoli inflația, scrie News.ro

Personalul Amazon din SUA, avertizat de companie printr-un e-mail că nu lucrează suficient de la birou CITEȘTE ȘI Personalul Amazon din SUA, avertizat de companie printr-un e-mail că nu lucrează suficient de la birou

Aceasta i-a determinat pe economiștii de la Goldman Sachs să-și majoreze estimarea referitoare la produsul intern brut pentru trimestrul al treilea cu șapte zecimi de punct procentual la o rată anualizată de 2,2%.

Economia a crescut cu un ritm de 2,4% în trimestrul aprilie-iunie.

Cererea este susținută de câștiguri salariale puternice, pe o piață a muncii strânsă.

Deși cheltuielile de consum continuă să dea semne de putere persistentă, economiștii nu se așteaptă ca Fed să majoreze dobânzile luna viitoare, cu inflația aflată în retragere.

Huawei, creștere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Huawei, creștere modestă a veniturilor în prima jumătate a anului

Guvernul a raportat săptămâna trecută că prețurile de consum au crescut moderat în iulie, inflația de bază încetinind în continuare.

Vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,7% luna trecută. Datele pentru iunie au fost revizuite mai sus pentru a arăta că vânzările au crescut cu 0,3% în loc de ritmul de 0,2% raportat anterior.

Economiștii chestionați de Reuters au estimat că vânzările cu amănuntul vor crește cu 0,4%. Vânzările au crescut în iulie cu 3,2% în termeni anuali.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
vanzari