Vânzările de ouă, în scădere cu 30%; prețul la poarta fermei, cel mai mic din UE

Vânzările de ouă, în scădere cu 30%; prețul la poarta fermei, cel mai mic din UE
scris 12 apr 2020

Vânzările de ouă în perioada Sărbătorilor Pascale vor fi mai mici în acest an cu circa 30% față de 2019, din cauza restricțiilor impuse de criza generată de noul coronavirus, iar prețurile vor fi similare cu cele de anul trecut, deși costurile de producție s-au majorat în 2020, susține președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

"Conform Observatorului Prețurilor la nivelul UE, prețul la poarta fermei în România este cel mai mic din UE, pentru ouăle obținute de la găini crescute la cuști, categoria L+M, ambalate la cofrag de 30 de ouă. Comparativ cu anul 2019, prețul la poarta fermei este același, adică între 0,28 - 0,30 lei/ou, deși costul de producție în anul 2020 este mult mai mare", a declarat, pentru Agerpres, președintele UCPR.

În anii trecuți, industria avicolă miza pe vânzări între 170 și 180 de milioane de ouă în perioada Sărbătorilor Pascale, cu 50% mai mult decât într-o lună obișnuită.

GALERIE FOTO Din nou aglomerație și control în Piața Obor din București CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Din nou aglomerație și control în Piața Obor din București

Reprezentantului Uniunii Crescătorilor de Păsări susține că și cererea de carne de pasăre s-a redus semnificativ în ultimele două-trei săptămâni din cauza măsurilor de restricție care au închis o mare parte din rețelele de distribuție, HORECA, catering, iar exportul a scăzut mult din aceleași motive. Producția de carne din fermele comerciale este la același nivel cu cea realizată în anul 2019 pe trimestrul I, adică 115.000 - 120.000 tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
oua
paste
ferma