VIDEO Cât va costa mielul de Paște? Răspuns oficial

VIDEO Cât va costa mielul de Paște? Răspuns oficial
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Ministrul Agriculturii Florin Barbu susține că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preț decent”, care să le acopere cheltuielile și să le aducă ”un mic profit”. România exportă între cinci și șase milioane de oi pe an, în special în țările arabe. ”Suntem o forță în sectorul ovin”, a declarat ministrul Agriculturii la Prima TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cât va costa kilogramul de carne de miel în apropierea Paștelui.

”Nu pot să dau un preț estimat, pentru că vreau să fie o piață corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale. Din discuțiile pe care le-am avut cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preț decent astfel încât să poată să-și scoată cheltuielile și, bineînțeles, să aibă și un mic profit, pentru că toată lumea muncește pentru acest lucru”, a spus Florin Barbu la Prima TV.

Ministrul Economiei anunță pregătirea unui plan european pentru industria siderurgică: A fost greu încercată CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei anunță pregătirea unui plan european pentru industria siderurgică: A fost greu încercată

Ministrul Agriculturii a precizat că, anul trecut, kilogramul de carne de miel ”a fost undeva la 25 de lei”. Întrebat dacă anul asta va fi mai mult, ministrul Agriculturii a răspuns: ”Eu nu cred că va fi. Eu sunt sigur că fermierii români vor vinde la prețul corect”.

”Nu pot să influențez piața. Dacă în calitatea mea de ministru dau un preț, sigur că voi influența piața. Nu vreau să fac acest lucru. Sunt sigur că fermierii vor avea un preț corect pentru români la carnea de miel”, a adăugat Florin Barbu.

Nume ilustre, precum Salameh și Becali, lansează regenerabile. Panouri solare flotante pe lac de irigații și pescuit CITEȘTE ȘI Nume ilustre, precum Salameh și Becali, lansează regenerabile. Panouri solare flotante pe lac de irigații și pescuit

Ministrul Agriculturii a mai fost întrebat câte oi mai exportăm în țările arabe.

”Suntem net exportatori de carne de ovină. 17% din consumul din UE este asigurat de către ovinele din România. Exportăm între cinci și șase milioane de capete pe an. Suntem o forță în sectorul ovin. În țările arabe, 90% din import se face din România”, a explicat Barbu. 

VIDEO POATE FI ACCESAT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
miel
preț
paște
ministru
agricultură
florin barbu