VIDEO Prima TV: Criză alimentară la nivel global

VIDEO Prima TV: Criză alimentară la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2022

Omenirea se va confrunta cu o criză alimentară din cauza războiul din Ucraina. O spun liderii celor mai mari economii, care au participat recent la summitul G7 de la Bruxelles. Președintele SUA a declarat că prețurile la alimente vor crește în urma sancțiunilor pe care le va primi Rusia. Președintele Klaus Iohannis dă însă asigurări că România nu se va confrunta cu probleme grave pe zona alimentară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunțaț că războiul amenință securitatea alimentară din întreaga lume. Rusia și Ucraina asigură nu mai puțin de 29% din exporturile mondiale de grâu, arată Prima TV.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Cu speranța că va reuși să țină sub control criza alimentară care pare iminentă, Uniunea Europeană a decis să își intensifice spirjinul cu 2,5 miliarde de euro până în anul 2024. Astfel vor fi ajutate cele mai afectate regiuni. Totodată, vor fi implementate măsuri speciale pentru a crește producția europeană de alimente. Și președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a arătat îngrijorat de criza alimentară care amenință întreaga lume.

Klaus Iohannis este ceva mai optimist. Spune că România nu va fi real afectată de această criză alimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
criza