VIDEO Prima TV: Revolta proprietarilor de restaurante

VIDEO Prima TV: Revolta proprietarilor de restaurante
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2022

Mocnește revolta în rândul proprietarilor de restaurante. Toate meniurile vor trebui schimbate pentru că Protecția Consumatorului vrea ca acestea să conțină noi informații. Ordinul ANPC, care-i obligă printre altele pe bucătari să calculeze caloriile, intră în vigoare pe 20 decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afaceriștii din turism spun că situația este absurdă. “Ne vor închide pe toți!” a izbucnit șeful patronilor din Mamaia.

Protectia Consumatorilor a emis un Ordin prin care obligă toate restaurantele să scrie în meniuri tipurile și cantitățile tuturor ingredientelor folosite într-o rețetă de bucătărie. Afaceriștii de pe litoral au rămas fără cuvinte, arată Prima TV.

Creșterea din eCommerce s-a temperat. Un accentuat sentiment de prudență, pe alocuri chiar panică CITEȘTE ȘI Creșterea din eCommerce s-a temperat. Un accentuat sentiment de prudență, pe alocuri chiar panică

Așa că, din 20 decembrie, lângă denumirea preparatului alimentar va fi obligatoriu să apară data și locul nașterii animalului pe care-l aveți în farfurie.

În plus, patronii de restaurante, shaormerii și autoserviri trebuie să afișeze informații privind câte calorii are mâncarea, datele nutriționale și aditivii folosiți. Toate acestea trebuie să apară scrise în meniu, sub denumirea preparatului alimentar.

Angajații din bucătărie susțin că nu știu cum vor calcula informațiile nutriționale din fiecare preparat.

Ordinul ANPC specifică faptul că devine obligatorie indicarea informațiilor privind tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc o pondere de 20 de grame în cadrul produsului finit sau al mâncării furnizate de unitățile de alimentație publică.

Informațiile reglementate de ordinul ANPC trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice, lângă produs, pe un panou sau pe lista meniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
meniu