Vinul zilei: un alb savuros obținut din soiul de struguri Roussane, cu note olfactive de flori de acacia, piersică albă, mango și lămâie, la care se adaugă arome de mentă, anason, caise, flori de soc și lemn dulce

Vinul zilei: un alb savuros obținut din soiul de struguri Roussane, cu note olfactive de flori de acacia, piersică albă, mango și lămâie, la care se adaugă arome de mentă, anason, caise, flori de soc și lemn dulce
scris marţi, 09:05

Le Penchant 2021 de la Calmel & Joseph este un vin alb care îmbină frumos aromele de fructe cu cele de flori și condimente.

Domeniul Calmel & Joseph, o fostă fermă, a fost prima dată menționat în înscrisurile din 1577, pământurile aparținând pe atunci nobilului Jehan de Calmes, Lord of Saint Julia. Vița-de-vie a început să fie cultivată aici abia în secolul 16, dar doar pentru consum personal.

Astăzi, Calmel & Joseph este o cramă specializată în vinurile din regiunea Languedoc-Roussillon, provenite de la viticultori privați din întreaga zonă. Fiind convinși de potențialul extraordinar al acestei regiuni, oenologul Laurent Calmel și Jerome Joseph colaborează împreună în procesele de vinificație, asamblare și maturare a vinurilor.

Recomandarea de astăzi, Le Penchant Calmel & Joseph, este un vin galben pai cu irizații aurii-verzui obținut din struguri Roussanne, care scoate în evidență note olfactive de flori de acacia, piersică albă, mango și lămâie, la care se adaugă tente discrete de anason.

Pe palat, taninurile sunt frumos echilibrate, vibrante și energice cu arome din sfera mediteraneană, din care nu lipsesc menta, anasonul, iar după aerarea vinului în pahar note de caisă, piersică, flori de soc și lemn dulce. Savurați-l la o temperatură de 11-13 grade Celsius, alături de preparate ușoare, precum spaghete cu pesto, salate, sushi sau brânzeturi moi.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin