Vinul zilei: un Amarone spectaculos, cu caracter fructat, corpolență medie, cu note de vișine coapte, ciocolată și rodie, care lasă apoi loc aromelor de smochine, tabac de pipă, vanilie și marțipan. Un vin de senzație!

Vinul zilei: un Amarone spectaculos, cu caracter fructat, corpolență medie, cu note de vișine coapte, ciocolată și rodie, care lasă apoi loc aromelor de smochine, tabac de pipă, vanilie și marțipan. Un vin de senzație!
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 feb 2024

Legacy Amarone Della Valpolicella 2017 este un cupaj roșu de  Molinara, Corvina și Rondinella, un vin tipic, în care se simte "esența terroir-ului" Valpolicella.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Domeniul SalvaTerra se află în Cengia, San Pietro, în inima regiunii Valpolicella. Villa Giona, una dintre cele mai frumoase clădiri din zonă care datează din secolul 15, este înconjurată de chiparoși, măslini și podgorii de viță-de-vie.

Legacy Amarone Della Valpolicella se dezvăluie intens și complex, elegant și puternic, dar încă tânăr și echilibrat, cu arome principale de cireșe și coacăze negre. De savurat la 16-18 grade Celsius, alături de vită, miel, vânat și brânzeturi cu mucegai.

Răzvan Jurca: “De Revelion am băut cel mai recent vin după pofta inimii. Am profitat de faptul că am avut alături oameni faini și am pregătit pentru sărbătorirea trecerii în 2024 câteva vinuri dintre cele mai promițătoare pe care le-am avut la îndemână. Printre ele și Amaronele Salvaterra, rod al anului de recoltă 2017, unul dintre cei mai lăudați în Valpolicella. Vinul a făcut față descrierii mele entuziaste de la masă, oferind surprize mărturisit nemaiîntâlnite comesenilor. Caracterul fructat al vinului s-a manifestat vibrant odată cu turnarea în pahare, corpolența sa medie și gustul aproape amabil (celebra iluzie de dulce după care recunoști acest mare vin sec) a plăcut și doamnelor. Uimirea a venit mai târziu, când, cum avertizasem de fapt, colegii au observat în pahare cum evoluează vinul și cum notele declarative inițiale de vișine coapte, ciocolată și rodie, au lăsat loc smochinelor, tușei de tabac de pipă, vaniliei și la fel de celebrului marțipan. A fost un vin de senzație, cu care n-am făcut rău că m-am lăudat. Unii și-au și scuipat în sân zicând că musai să fiu ceva vrăjitor.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin