Vinul zilei: o cava elegantă cu perlaj fin și note olfactive de mere, struguri și flori albe, la care se adaugă pe palat aromele de citrice și patiserie. Un vin eco-bio-vegan care a obținut Medalia de Aur Gilbert & Gaillard 2024

Vinul zilei: o cava elegantă cu perlaj fin și note olfactive de mere, struguri și flori albe, la care se adaugă pe palat aromele de citrice și patiserie. Un vin eco-bio-vegan care a obținut Medalia de Aur Gilbert & Gaillard 2024
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 feb 2024

Vinul zilei, iHola Barcelona Cava Brut, este o cava cu perlaj foarte fin, obținută din 40% struguri Macabeu, 30% Xarel·lo și 30% Parellada.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

iHola Cava a fost fondată în 2011 de către doi antreprenori belgieni care s-au mutat lângă Barcelona și au decis să înceapă aici o afacere în domeniul vinului. În viile din Penedes, aproape de Marea Mediterană, se cultivă struguri de înaltă calitate, la altitudini de peste 500 m deasupra nivelului mării. Podgoriile sunt situate în formă de potcoavă ceea ce face ca briza mediteraneană să sufle continuu, păstrând strugurii proaspeți în timpul nopții. Din 2017, vinurile produse aici sunt certificate Organic și Vegan.

De culoare galben pal strălucitor, iHola Barcelona Cava Brut scoate în evidență mai întâi note olfactive de mere verzi, struguri, flori albe, senzații citrice și ușoare note de fermentație. Gustul se dezvăluie armonios, apetisant, cu corp ușor și arome de citrice și patiserie. Vă recomandăm să degustați acest vin la 7-9 grade Celsius, alături de mezeluri, carne albă sau pește.

George Mitea: “Din categoria informații interesante, dar nesolicitate, iată: ce vedeți pe sticlă este tiparul decorativ desenat la sfârșitul secolului 19 de arhitectul Josep Puig I Cadafalch pentru clădirea Casa Amatller, din Barcelona. Modelul cunoscut azi ca Flor de Barcelona sau Rosa de Barcelona a fost utilizat de atunci extensiv în pavajele și decorațiunile din centrul orașului, devenindu-i astfel unul din simbolurile vizuale reprezentative. Despre vin, numai de bine. Eco-bio-vegan, 18 luni pe drojdii, tipic zonei, din Xarel.lo, Macabeo, Parellada, brut, energic, bun și de unul singur, dar și la mixologie, dacă place să vă jucați. Nu bate, nu troncăne. Se termină repede, așa că mai bine luați două.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin