Vinul zilei: un Negru de Drăgășani care duce paradigma “rustic elegant” la cu totul alt nivel, un vin cu note de fructe roșii, în special vișine și cireșe, potrivit alături de preparate culinare mai consistente

Vinul zilei: un Negru de Drăgășani care duce paradigma “rustic elegant” la cu totul alt nivel, un vin cu note de fructe roșii, în special vișine și cireșe, potrivit alături de preparate culinare mai consistente
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 mar 2024

Avenue Negru de Drăgășani 2020 de la Vinarte este un vin roșu intens, bine structurat și bogat în arome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înființată în 1998 de către investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile românești, vinurile produse aici fiind printre cele mai apreciate pe piața viticolă.

Soiul Negru de Drăgășani a fost omologat în 1993, fiind obținut prin hibridarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi. Cu un conținut foarte mare de antociani, vinurile rezultate din Negru de Drăgășani sunt intense și savuroase, cu arome de cireșe negre, afine, vișine, mure și condimente.

Avenue Negru de Drăgășani 2020 are o frumoasă culoare de roșu rubiniu și cucerește încă de la primele note olfactive de coacăze și cireșe. Pe palat, păstrează aromele fructate, dezvăluindu-se proaspăt și vioi, iar finalul este unul persistent. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 15-16 grade Celsius, alături de preparate culinare mai consistente, cum ar fi cele din carne de vită sau miel.

Răzvan Avram: Un Negru de Drăgășani din inima Olteniei, care duce paradigma "rustic elegant" la cu totul alt nivel. Un vin care va atrage, deopotrivă, atât publicul nostalgic (cei cărora le-a plăcut clasicul "Floare de toamnă", sigur vor aprecia), cât și consumatorii nonconformiști, care caută ceva în stil Beaujolais. Gustativ, avem de-a face cu o explozie de fructe roșii (vișine, cireșe), proaspete, crocante și suculente, fără nicio urmă de lemn și cu taninuri extrem de moi. E de remarcat și butelia transparentă (o opțiune neobișnuită pentru un vin roșu), care, după ce nivelul vinului din sticlă scade sub jumătate, va dezvălui, în transparență, modelul floral de pe spatele etichetei. Un vin de toată isprava, fără fițe.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin