Vinul zilei: o Fetească Neagră cu corp frumos, structură bună, arome de fructe roșii și ciocolată neagră, cu taninuri puternice și postgust de poveste. Medaliat cu Aur la Mundus Vini 2023

Vinul zilei: o Fetească Neagră cu corp frumos, structură bună, arome de fructe roșii și ciocolată neagră, cu taninuri puternice și postgust de poveste. Medaliat cu Aur la Mundus Vini 2023
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 sep 2023

Fetească Neagră Premium 2019, vinul zilei, vine de la Crama Oprișor, crama care reprezintă Oltenia  "vie și profundă”, vinul fiind aici considerat un izvor nesecat de inspirație și emoție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pe cele 250 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate atât soiuri de struguri românești, cât și soiuri internaționale. Tradițiile, credințele și obiceiurile Olteniei sunt păstrate și încorporate în vinurile cramei Oprișor, cele care păstrează și duc mai departe autenticitatea locului.

Crama Oprișor Fetească Neagră 2019, un vin care a obținut Medalia de Aur la Mundus Vini 2023, este vin care scoate în evidență potențialul oltenesc și amprenta autentică a acestei zone cu o veche tradiție în domeniul viticol.

Roșu rubiniu, Feteasca Neagră se remarcă prin arome olfactive intense de fructe roșii confiate și ciocolată neagră. Pe palat, gustul se dezvăluie prelung, insinuant, intens, cu taninuri puternice și bine conturate. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din vânat, friptură de vită, piept de rață sau deserturi cu ciocolată.

Radu Rizea: “Pe roata Oprișorului s-or cățărat niște liane, roșul s-a făcut violaceu, iar Cabernet-ul cela, de-l știa toată lumea că se învechește bine, de dădeau ca turcii la fiecare ediție ca s-o epuizeze cât mai degrabă, mno, cela s-a făcut de-acum Fetească Neagră. Mare promisiune, de-or pus-o să meargă în aceiași pantofi, cum zice lumea. Ce-i drept, nasul ciocolatiu și trufat, cu niște gemuri și dulcețuri un pic premature, dar cu un gust fără altceva decât fructe proaspete (cireșe, vișine, fructe de pădure, cireșe negre) și o aciditate de zici că e ultima recoltă sau cea încă neculeasă - toate promit, în ansamblu, un vin cu o putere de învechire deosebită, ceva ce toți iubitorii de vin tot așteptau de la acest soi. Un da ferm pentru acest vin, cu speranța să ajung vreodată să-i văd și finalul platoului optim de consum. De băut acum, la un steak de vită abia atins de căldură, sau de ținut măcar 3-5 ani, înainte de un verdict clar despre câtă viață ascunde în el. Bun vin!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin