Vinul zilei: o șampanie complexă și versatilă, cotata cu 93 puncte Decanter

Vinul zilei: o șampanie complexă și versatilă, cotata cu 93 puncte Decanter
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 mai 2023

Champagne Bernard Remy Carte Blanche este “vinul de duminică”, o șampanie care îmbină perfect complexitatea cu prospețimea, într-o construcție rafinată și frumos echilibrată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Istoria Bernard Remy a început în 1968, atunci când Bernard Remy a cumpărat podgorii de vită-de-vie în orășelul Allemant din Cote de Blancs. Câțiva ani mai târziu, în 1983, Remy s-a decis să construiască acolo o cramă adevărată pentru a-și produce propriul vin și pentru a deveni astfel "maestru al șampaniei".

Dorind să se extindă încă și mai mult, în 1986 Remy a achiziționat alte trei hectare de teren. Pentru că șampania Bernard Remy a devenit din ce în ce mai cunoscută peste tot în lume, crama s-a extins din nou în 1990, 1997 și în 2008. Afacerea este una de familie, firma fiind preluată în 2008 de Rudy, fiul lui Bernard, cel care a rămas totuși implicat în proiectele cramei.

Champagne Bernard Remy Carte Blanche este un vin exuberant și expresiv, obținut din Pinot Noir (60%), Chardonnay (35%) și Pinot Meunier (5%). Galben auriu, vinul cucerește prin bulele intense, delicate și persistente, dezvăluind mai întâi note olfactive care amintesc de lime, miere și lămâie. Pe palat, regăsim arome fructate și mentolate, pentru ca finalul să fie echilibrat și persistent. Degustați acest vin la 7-11 grade Celsius, alături de preparate mai sofisticate, cum ar fi piept de rață cu condimente sau mâncăruri asiatice.

Cosmin Tudoran: “Cum spuneam deunăzi, nu există zi proastă, ci există lipsa unui mic dejun cu trufa-n farfurie și spumant în frigider. Șampania de azi poate sta liniștită la rece pentru a deschide orizonturile oricărei zile, chiar dacă e printre primele din lista producătorului. Și cum șampania e mai frumoasă când bula e mică și deasă, triumviratul de azi, din care pinotnoir-ul face majoritatea cvorumului, aduce în pahar brioșe proaspete, o “salată” de citrice, un pumn de aciditate și prospețime. O adiere ușoară de pere tinere mi se pare că mai apar pe final, una bucată sticlă considerând-o preludiu.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.  

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin