Vinul zilei: un Cabernet Franc din regiunea Drăgășani, Vâlcea, un vin roșu sofisticat și plin de personalitate, cu un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice și note minerale intense

Vinul zilei: un Cabernet Franc din regiunea Drăgășani, Vâlcea, un vin roșu sofisticat și plin de personalitate, cu un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice și note minerale intense
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 ian 2024

Arhon Cabernet Franc 2017 de la Domeniul Drăgași este un Cabernet Franc 100%, din regiunea Drăgășani, județul Vâlcea, maturat 30 de luni în lemn de stejar, un vin sofisticat și plin de personalitate pe care nu trebuie să îl ratezi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“(Your) true nature creates magic.” - acesta este crezul cramei Dragași, o cramă fondată în 2013 pe malul Oltului, în județul Vâlcea. Domeniul Drăgași, o frumoasă proprietate de aproape 10 hectare, a fost fondat de Magdalena Enescu și verișoara sa, Alina Podiuc. Prima este și vinificator, alături de Fiorenzo Rista creând gama Pelerin.

Vinul de astăzi este obținut din soiul Cabernet Franc, “părintele” legendarului Cabernet Sauvignon, al Merlot-ului și al Carménère-ului.  Cabernet Franc este unul dintre cele mai importante soiuri de struguri negri din lume. Deși este de obicei prezent în cupaje precum celebrele vinuri roșii din Bordeaux sau Super Toscanele italiene, există regiuni (Valea Loarei în Franța) sau țări (Africa de Sud, Argentina sau Chile) unde se produc vinuri roșii dedicate exclusiv acestui soi.

Arhon Cabernet Franc 2017 prezintă o frumoasă culoare de roșu rubiniu intens, cu reflexe purpurii. Se distinge prin plinătatea sa și structura puternică. Aromele sale sunt complexe și bogate, combinând notele de fructe negre, precum afinele și cireșele sălbatice, cu accente de ciocolată, ardei roșu și tutun. Pe palat, taninurile bine integrate și textura plină îi oferă o senzație netedă, dar puternică. Pentru a-i dezvolta complexitatea și pentru a-i defini caracterul, acest vin a fost păstrat timp de 30 de luni în butoaie din lemn de stejar. Cabernet Franc 2017 este recomandat să fie servit la temperatura de 18°C pentru a-i permite să-și dezvăluie cu eleganță aromele și structură. Se potrivește perfect cu preparatele culinare pe bază de carne roșie, paste consistente, brânzeturi fine maturate și sushi.

Răzvan Avram: “Un vin sofisticat și plin de personalitate, care aduce în prim plan un mix de fructe negre de pădure, condimente exotice și note minerale intense. Culoare vișiniu închis și nas elegant, cu violete, grafit și ardei verde picant. Textură catifelată, taninuri ferme și alcool impecabil integrat (15%). Gust plin, cu coacăze, mure și cireșe negre, la care se adaugă impresii de ciocolată amară și tabac. Postgust lung și expresiv, cu tonuri de piper verde, trufe de pădure și lemn dulce. Un vin rar, atât datorită soiului din care este obținut, cât și al numărului limitat de sticle disponibile (6492). O experiență senzorială absolut memorabilă!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin