Vinul zilei: un Carmenere intens și expresiv, cotat cu 91 puncte James Suckling. Savurați-l alături de carne la grătar, carne albă, paste cu diverse sosuri sau mâncare chinezească

Vinul zilei: un Carmenere intens și expresiv, cotat cu 91 puncte James Suckling. Savurați-l alături de carne la grătar, carne albă, paste cu diverse sosuri sau mâncare chinezească
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 ian 2024

Vinul zilei, La Joya Gran Reserva Carmenere 2018, este un vin intens și expresiv, cotat cu 91 puncte James Suckling, parte a Viña Bisquertt, una dintre cele mai cunoscute și apreciate afaceri de familie din Chile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De mai bine de 40 de ani, obiectivul Bisquertt este să producă vinuri autentice și expresive din strugurii podgoriilor de viță-de-vie din Valea Colchagua, Chile. Crama a fost fondată în 1978 de către Osvaldo Bisquertt și Soledad Urrutia. Viile se află în regiunea Marchihue, la poalele Munților de Coastă și la mică distanță de Oceanul Pacific, ambele oferind prospețime și aciditate vinurilor Bisquertt. 

Vinul de astăzi este obținut din Carmenere, un soi care, deși provine din Bordeaux, este un soi emblematic din Chile, unde și-a găsit “a doua casă”, datorită climatului favorabil și unei veri lungi, cu mult soare. Soiul și-a luat numele de la “carmin” (fr.) - strălucitoarea nuanță de roșu care pătează frunzele viței de vie înainte de căderea frunzelor. Produce vinurii roșii îndrăznețe, savuroase.

La Joya Gran Reserva Carmenere 2018 este un vin intens, cu un buchet expresiv, în care predomină notele de prune, mure și piper negru. Gustul mixează arome plăcute de vanilie, ciocolată și cafea, în vreme ce finalul este vioi și persistent. Se recomandă degustarea acestui vin la 13-15 grade Celsius, alături de carne la grătar, carne albă, paste cu diverse sosuri, mâncare chinezească etc.

Răzvan Jurca: “Pun pariu că iubitorii de Carmenere, soiul fanion al republicii Chile, nu au știut până azi că vinurile spectaculoase pe care le oferă acest strugure se datorează, în principal, unui mare noroc istoric și unei simpatice confuzii ampelografice. Carmenere a fost exportat masiv din Franța pe noile continente, printre care și America de Sud, odată cu izbucnirea epidemiei de filoxera care a decimat în secolele XIX și XX viile europene. Scopul strategic al francezilor a fost atunci cel de a-și salva de la dispariție odrasla, care s-a numărat odată printre primele 6 cele mai plantate varietăți roșii din Bordeaux. Plantațiile prefiloxerice de Carmenere din Lumea Nouă s-au datorat însă și faptului că mulți viticultori din țările adoptive care l-au comandat au confundat soiul Carmenere cu strugurele de vin pe care îl preferau de fapt: Merlot. Ce veți descoperi însă cu siguranță, cumpărând vinul de astăzi (care, tot așa, pariez că se va înscrie printre favoritele dumneavoastră), este că Gran Reserva de Carmenere de la Bisquertt este, în raport calitate-preț, una dintre cele mai frumoase expresii de vinificație ale acestui soi binecuvântat. De la culoarea splendidă și aromele intense de fructe negre de pădure, condiment și mușcată sălbatică, perfect îngemănate cu note rare de ceai negru și până la gustul amplu și seducător amintind de tarta cu vișine combinată cu prune sau smochine afumate și, peste toate acestea, remanența sa de poveste plus potențialul generos de învechire fac din vinul ăsta o pasăre rară, pe care nu v-aș recomanda în niciun chip s-o scăpați din mână. Acuma știți.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin