Vinul zilei: Un cupaj roșu complex și aromat, cu 93 puncte James Suckling

Vinul zilei: Un cupaj roșu complex și aromat, cu 93 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 mar 2023

Grumarello Carmignano Riserva 2016 este recomandarea noastră de duminică, un vin roșu de la Tenuta di Artimino, care a primit de la James Suckling 93 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cei mai apreciați critici de vin din lume, James Suckling a fost editor șef la Wine Spectator, filiala europeană. Review-urile sale sunt astăzi citite de pasionații de vin, Suckling folosind și o scală de 100 de puncte pentru a nota vinurile.

Astfel, toate vinurile care primesc din partea sa peste 90 de puncte sunt vinuri remarcabile, iar cele de peste 95 de puncte se încadrează în categoria “must buy”.

Tenuta di Artimino este proprietatea familiei Olmo și reprezintă astăzi 70 de hectare de viță-de-vie în jurul Vilei Medici La Ferdinanda, parte a Patrimoniului Mondial Unesco. De acolo vine și recomandarea noastră, Grumarello 2016, un cupaj interesant de Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah. Roșu rubiniu, vinul este unul intens, armonios și sofisticat, cu note complexe de fructe roșii de pădure, mure, tabac, piele și cuișoare. Cu o aciditate frumos echilibrată, vinul are un final armonios și persistent. Serviți acest vin la o temperatură de 18-20 de grade Celsius, alături de preparate mai consistente, din vânat și carne roșie.

James Suckling: “Un vin corpolent, cu taninuri fine și atrăgătoare de cireșe, ciocolată cu lapte și arome de cedru. Este fraged, dar totuși elegant și plăcut. “

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin