Vinul zilei: un Primitivo lejer, ușor de băut, cu note exuberante de cireșe, vișine din dulceață, prune, condimente și ceva tente de vanilie și cacao

Vinul zilei: un Primitivo lejer, ușor de băut, cu note exuberante de cireșe, vișine din dulceață, prune, condimente și ceva tente de vanilie și cacao
scris 18 sep 2023

12 E Mezzo Primitivo Del Salento 2021 de la crama Varvaglione este recomandarea noastră de astăzi, un vin fructat, proaspăt și savuros.

Chiar lângă Salento, în centrul regiunii Puglia se află crama Varvaglione 1921, un producător cu tradiție în domeniul viticol. Cosimo și Maria Teresa Varvaglione se află astăzi la cârma unei afaceri care a ajuns deja la cea de-a treia generație și care oferă unele dintre cele mai calitative vinuri din zonă, dar nu numai.

Calitățile solului, selecția riguroasă a strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constantă privind tehnicile de producție sunt doar câteva dintre secretele cramei Varvaglione.

12 E Mezzo Primitivo Del Salento 2021 este obținut din soiul Primitivo, soi originar din bazinul Mediteranei, care scoate în evidență arome fructate, dar și tente vanilate și de cafea.

12 E Mezzo Primitivo Del Salento 2021 surprinde prin parfumul intens de prune coapte și gem de cireșe. Gustul este catifelat, aromatic, cu note de vanilie și cacao. Pentru a-i descoperi mai bine toate aceste proprietăți, savurați-l alături de preparate cu carne, brânzeturi fine sau deserturi ceva mai sofisticate.

Mihai Oprea: “Azi ținem cu ”bianconerii”, indiferent de simpatiile sportive locale, din orice ligă ar fi ele, căci acest Primitivo del Salento este cu siguranță genul de vin care place cu ușurință fanilor: note exuberante de cireșe, vișine din dulceață, ceva prune uscate spre final, condimente, pe un corp surprinzător de suplu și vivace. Taninii sunt activi atât în atac, cât și în apărare, ajutați de o aciditate medie, care îi dă tonus până la final. Final care, indiferent de rezultat sau scor, e în favoarea gazdelor, care trebuie să mai pregătească o sticlă, că prima s-a golit rapid.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin