Vinul zilei: un Tempranillo cald și îmbietor care etalează note olfactive de vanilie și fructe negre, iar pe palat dezvăluie arome de prune coapte, mure suculente și nuanțe de vanilie și caramel

Vinul zilei: un Tempranillo cald și îmbietor care etalează note olfactive de vanilie și fructe negre, iar pe palat dezvăluie arome de prune coapte, mure suculente și nuanțe de vanilie și caramel
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 sep 2023

Vinul de astăzi, Tempranillo 2018 de la Hermanos Lurton, este un vin roșu sec, cotat cu 91 puncte James Suckling și 90 puncte Guia Penin.

Urmărește-ne și pe Google News

Strugurele numărul 1 în Spania și soi dominant în Rioja, Tempranillo produce vinuri tinere cu accente proaspete și fructate, dar în urma maturării aromele capătă note de tutun, piele și praf. Numele provine din spaniolul ” temprano”, ce înseamnă “prematur”, deoarece este recoltat mai devreme decât restul strugurilor din Spania. Este adesea folosit în cupaje pentru obținerea vinului de Porto, din Portugalia, unde se numește Tinta Roriz.

Din regiunea DO Toro, Spania, vine recomandarea de astăzi, Hermanos Lurton Tempranillo. Un vin roșu sec, de culoare roșu intens cu note violet, Hermanos Lurton Tempranillo cucerește încă de la primele tente olfactive de fructe de pădure, caramel și vanilie. Pe palat, vinul se dezvăluie bogat, bine conturat, cu taninuri rafinate și arome de fructe roșii, condimente și vanilie. Degustați acest vin la 16 grade Celsius, alături de brânzeturi maturate, carne roșie la grătar, vânat, carne roșie prăjită sau alte preparate cu carne roșie.

Alin Ioniță: “Astăzi, direct din zona Torro, ne "clătim" paharele cu un Tempranillo (a se citi, cel mai promițător sau interesant soi spaniol) cald și îmbietor. Nasul său etalează parfum de vanilie și fructe negre răscoapte, iar gustul se rotește în jurul prunelor coapte și al murelor suculente peste care vin în valuri nuanțele de vanilie și caramel. Vinul are o evoluție scurtă, dar energică, precum al unui foc de artificii ce se încheie moale, vanilat, parcă și ușor balsamic.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin