Vinul Zilei: Un vin dintr-un soi de struguri deosebit și rar, de la o cramă de pe Târnave

Vinul Zilei: Un vin dintr-un soi de struguri deosebit și rar, de la o cramă de pe Târnave
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 mar 2023

Kerner Premium 2022 de la crama Villa Vinea este un vin alb, realizat dintr-un soi inedit în peisajul nostru autohton, soiul Kerner.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acest soi își are originile în 1929, în sudul Germaniei, fiind obținut prin încrucișarea soiurilor Trollinger și Riesling de Rhin. Numele său vine de la medicul Justinus Kerner, cel care le recomanda pacienților un pahar de vin din acest soi ca medicament natural. Kerner este folosit astăzi atât în vinuri produse dintr-un singur tip de struguri, cât și în cupaje. În România, soiul de struguri este cultivat de către crama Villa Vinea, vinurile sale elegante și rafinate fiind prezente și în portofoliul Unvinpezi.ro.

Crama Villa Vinea este situată în localitatea Mica, aproape de Târnăveni, județul Mureș. Pe cele 70 de hectare de viță-de-vie ale proprietății sunt plantate 12 soiuri locale și internaționale, printre care Fetească Albă, Fetească Regală, Kerner sau Gewurztraminer. Vinurile produse aici sunt apreciate pentru calitatea și savoarea lor, ele fiind o expresie atât a terroir-ului, cât și a pasiunii și implicării echipei Villa Vinea.

Vinul de astăzi, Kerner Premium 2022, este un vin elegant, rafinat, într-o culoare galben pai, cu un buchet fin ce amintește de mere, piersici, caise, dar și de condimente precum nucșoară în plan secundar. Gustul este proaspăt, intens, puțin sărat, cu ceva accente minerale la final. Se recomandă degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, în diverse combinații culinare, de la aperitive ușoare sau salate până la pește, brânzeturi sau preparate cu carne albă.

Răzvan Jurca: “Kerner este un soi de strugure deosebit și rar. În registrul alb fiind unul dintre preferatele mele (am și băut vreo câteva Kerner-uri năpraznice până acum, două dintre ele provenind de la noi din țară), sunt deosebit de încântat să mă întâlnesc cu vinul acesta, făcut de Villa Vinea în 2022. Le-a reușit. Am fost încântat să descopăr în el o anumită tipicitate de soi pe care eu o găsesc delicioasă (aromele fine de ceai de tei cu lămâie), care se insinuează superb peste registrul aromatic dominant de soc, citrice, ardei gras și condiment, gustul fiind proaspăt, mineral și expresiv, de o corpolență și aciditate generoase încât să susțină minunat brânzeturile grase și preparatele de Paște, pentru care ne pregătim.  Este un vin foarte, foarte bun. Sfatul meu este să nu-l ratați!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin