Vinul zilei: un vin roșu cotat cu 99 puncte Luca Maroni, cu o aciditate peste medie, corp robust și note de fructe roșii, lemn dulce, piper negru și tabac. Perfect alături de o lasagna aburindă

Vinul zilei: un vin roșu cotat cu 99 puncte Luca Maroni, cu o aciditate peste medie, corp robust și note de fructe roșii, lemn dulce, piper negru și tabac. Perfect alături de o lasagna aburindă
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 mar 2024

Vinul de astăzi, Ninfa 2021 de la crama Velenosi, este un cupaj roșu rubiniu cu tente violete, cotat de criticul de vin Luca Maroni cu 99 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondată în 1984 în regiunea italiană Marche, centrul Italiei, compania Velenosi a devenit din ce în ce mai apreciată și cunoscută în lumea viticolă. Datorită influenței Apeninilor, a Mării Adriatice și a râurilor din zonă, aici există diverse tipuri de climă – bucuria viticultorilor – care oferă atât zone calde, cât și răcoroase, perfecte pentru cultivarea de viță-de-vie.

Vinul zilei, Ninfa 2021, scoate în evidență note olfactive de mure și cireșe, la care se adaugă tentele de lemn dulce, grafit, piper negru și tabac. Nuanțele balsamice completează acest tablou aromatic savuros. Pe palat, vinul se dezvăluie cald, elegant, cu taninuri fructate, mătăsoase și rotunde. Degustați acest vin la 18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, lasagna, paste sau mâncăruri cu orez.

Mihai Oprea: “Tocmai scot lasagna aburindă din cuptor, cu marginile bine rumenite; vinul (cât a mai rămas..) se întinde leneș în pahar, cu picioare grele ca și filamentele lungi de mozzarella topită pe furculița cu care încerc crusta. Sticla e deschisă de vreo oră, cam jumătate de pahar a ajuns în tavă pe când se rumenea carnea, iar restul și-a pregătit taninii pentru asaltul aromelor. Aciditatea peste medie, corpul robust și notele de fructe roșii vor echilibra textura densă și aromele sărate ale preparatului, iar finalul va aduce ceva cafea proaspăt râșnită și amaretto. Și acum gata cu scrisul, că-mi lasă gura apă..”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin