Vinul zilei: un Vermentino tonic, prietenos și versatil, cu miros delicat de flori albe și citrice, la care se adaugă pe palat aromele de lămâie confiată, coajă de portocală și tente de cimbru și rozmarin. Cotat cu 95 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un Vermentino tonic, prietenos și versatil, cu miros delicat de flori albe și citrice, la care se adaugă pe palat aromele de lămâie confiată, coajă de portocală și tente de cimbru și rozmarin. Cotat cu 95 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 ian 2024

Vinul de astăzi, Timo Vermentino 2022 de la Crama San Marzano, este un Vermentino de 95 puncte Luca Maroni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

San Marzano este unul dintre cei mai moderni și activi producători de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot în lume, reflectă caracteristicile și tradițiile acestei zone de renume, însă în același timp prezintă și note clare de modern, eleganță și precizie.

Timo Vermentino 2022 este obținut din struguri Vermentino, un soi cultivat pe suprafețe mari în Sardinia și Liguria, dar și în regiuni precum Corsica, Piedmont (aici sub numele de Favorita) sau Languedoc-Roussillon. Din Vermentino se obțin vinuri albe, roze sau spumante, vinuri cu arome citrice și note minerale. Vinul Vermentino se servește deseori cu fructe de mare, pește, pui, legume sau brânzeturi ușoare.

Recomandarea noastră, Cantina San Marzano Timo Vermentino Salento IGP 2022, este un Vermentino cu miros delicat de flori albe, note de citrice și vegetație mediteraneană. Pe palat, se disting arome de lămâie confiată, coajă de portocală și, la final, ceva tente de cimbru și rozmarin. Cu o mineralitate frumos conturată, persistentă, acest vin se savurează cel mai bine la 11-13 grade Celsius, alături de aperitive, pește și fructe de mare.

Mihai Oprea: “Multe vinuri albe fac față cu brio asocierii cu preparate ușoare -salate, preparate cu pește, pui sau brânzeturi. Însă acest vin a trecut "cumplitul" test al asocierii cu sărmăluțe de iarnă, în foi de varză murată, fierte bine cu afumătură și mărar. Și nu doar că a rezistat, datorită aciditații înalte, a mineralității și aromelor citric-răcoritoare, ci chiar au făcut o pereche culinară excelentă, completându-se reciproc.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin