Vinul zilei: un vin roșu remarcabil, emblematic pentru Dealurile Olteniei și pentru români, în general. Dezvăluie arome subtile de prune afumate, afine, vanilie și ciocolată, urmate de note de vișine și condimente. Corp masiv, taninuri vii și rotunjite, textură plină și echilibrată

Vinul zilei: un vin roșu remarcabil, emblematic pentru Dealurile Olteniei și pentru români, în general. Dezvăluie arome subtile de prune afumate, afine, vanilie și ciocolată, urmate de note de vișine și condimente. Corp masiv, taninuri vii și rotunjite, textură plină și echilibrată
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 nov 2023

Vinul zilei, Smerenie 2020 de la Crama Oprișor, este unul dintre cele mai apreciate vinuri de la noi din țară. Un cupaj interesant de Shiraz, Pinot Noir și Dornfelder, acest vin are ceva pios și elegant, care îți muta gândurile de la zburdălnicie la consecvență și încredere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Oprișor reprezintă Oltenia "vie și profundă”, vinul fiind aici considerat un izvor nesecat de inspirație și emoție. Pe cele 250 de hectare de viță-de-vie sunt cultivate atât soiuri de struguri românești, cât și soiuri internaționale. Tradițiile, credințele și obiceiurile Olteniei sunt păstrate și încorporate în vinurile cramei Oprișor, cele care păstrează și duc mai departe autenticitatea locului.

Smerenie de la Oprișor, un cupaj de Shiraz, Pinot Noir și Dornfelder, te duce înapoi în timp, cu structura sa moale, catifelată. Are o aciditate care te păstrează în prezent, făcându-te să distingi exact notele de vișine și prune afumate. Este un vin intens la culoare, roșu spre negru și se potrivește la o discuție între prieteni vechi, după o masă de sărbătoare. Un vin care face din clipă eternitate. Un vin cu un potențial de învechire remarcabil, un vin care nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui pasionat.

Nicușor Cazan: “Munca multă stă în spatele acestui vin, Smerenie, care, după multe vintage-uri, a devenit emblematic pentru Dealurile Olteniei și pentru români, în general. Aromele subtile de prune afumate, afine și vanilie cu ciocolată animș simțurile, urmate de note de vișine și condimente. Aceastș paletă aromatică complexă creează o experiență olfactivă memorabilă. Are un corp masiv, cu taninuri vii și rotunjite care conferă o textură plină și echilibrată. Cu o reputație solidă în peisajul vinicol românesc, Smerenie rămâne unul dintre vinurile cele mai admirate. Un tribut adus Olteniei, acest vin provoacă și incită captivându-i pe cei ce îl descoperă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin