Walmart anunță încetarea vânzării de muniție pentru armele semi-automate

Walmart anunță încetarea vânzării de muniție pentru armele semi-automate
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2019

Aflat sub presiune după atacul armat produs în august într-unul din magazinele sale din Texas precum și după nenumăratele ucideri în masă din Statele Unite, gigantul distribuției Walmart a anunțat marți că încetează să mai vândă muniție pentru armele semi-automate, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat de presă, patronul grupului Doug McMillon a calificat drept "inacceptabil" status quo-ul cadrului legislativ al armelor de foc și a cerut Congresului și Casei Albe să adopte măsuri de "bun simț", în special consolidarea verificării antecedentelor persoanelor care cumpără arme, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Teodorovici a înregistrat la Parlament 10 proiecte de lege, printre care impozitarea pensiilor speciale, fiscalizarea bacșișului, modificări la Prima Casă și Codul Fiscal. Finanțele pregătiseră ordonanțe, dar nu au intrat în Guvern CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Teodorovici a înregistrat la Parlament 10 proiecte de lege, printre care impozitarea pensiilor speciale, fiscalizarea bacșișului, modificări la Prima Casă și Codul Fiscal. Finanțele pregătiseră ordonanțe, dar nu au intrat în Guvern

Decizia a fost adoptată la o lună după atacul armat din hipermarketul Walmart din El Paso, statul Texas, în care și-au pierdut viața 22 de persoane. Un alt atac s-a produs sâmbătă în orașul Odessa din același stat, bilanțul violenței armate fiind de 7 morți.

McMillon a precizat că Walmart, numărul unu în retail, va înceta să vândă muniție pentru puști de asalt semi-automate ce utilizează muniție de calibru 5.56 (sau echivalentul .223) după epuizare stocurilor actuale.

Totodată, Walmart a solicitat clienților să se abțină să se plimbe prin magazinele sale cu arme de foc la vedere, în statele în care este autorizat portul vizibil al armelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
walmart
munitie