Românca Luciana Lixandru intră în board-ul Stripe

Românca Luciana Lixandru intră în board-ul Stripe

Luciana Lixandru la Forumul Economic Mondial 2023 de la Davos-Klosters. Foto: Forumul Economic Mondial

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2023

Investitoarea româncă Luciana Lixandru, partener la gigantul american de venture capital Sequoia Capital, a fost numită în Consiliul de Administrație al procesatorului de plăți Stripe, al doilea cel mai valoros “unicorn” din State și printre cele mai mari companii private la nivel global, cu operațiuni și în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lixandru l-a înlocuit în rolul de director independent al Stripe pe Michael Moritz, partener la Sequoia Capital, care a decis să părăsească firma de venture capital în iulie.

Numirea Lucianei Lixandru ca director independent nu a fost anunțată oficial, dar este reflectată pe site-ul companiei.

LEGE Titlurile de călătorie necesare românilor aflați în străinătate vor fi eliberate și în format digital CITEȘTE ȘI LEGE Titlurile de călătorie necesare românilor aflați în străinătate vor fi eliberate și în format digital

Stripe a adăugat, de asemenea, un loc în CA pentru Kevin Kelly, partener de la Sequoia Heritage, afacerea separată de wealth management a Sequoia Capital, potrivit Payments Dive.

Lixandru este partener la Sequoia din 2020. Anterior, a fost partener la firma de venture capital Accel timp de 8 ani, perioadă în care a făcut parte din consiliile de administrație ale unor companii precum UiPath, primul unicorn fondat de români, dezvoltatorul de site-uri web Framer și platforma de securitate a e-mailurilor Tessian.

Procesatorul de plăți digitale Stripe, evaluat la 50 de miliarde de dolari, este al doilea cel mai valoros “unicorn” (companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari) din SUA și al patrulea cel mai valoros din lume, după ByteDance (Tik Tok), SpaceX și retailerul singaporez Shein.

Compania și-a lansat operațiunile în România în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
luciana lixandru
sequoia capital
consiliul administratie stripe
romanca boardul stripe
procesator plati
cel mai valoros unicorn