Rottaprint pregătește investiții de 2 milioane euro

Rottaprint pregătește investiții de 2 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2023

Rottaprint, tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile, companie de familie cu acționariat 100% local, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 32 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania are în plan continuarea dezvoltării afacerii și în 2023, iar în acest an sunt pregătite investiții  de 2 milioane de euro, care vor susține o creștere organică a business-ului.

FOTO Tranzacție agri-business: Afacerea de familie Safir, furnizor KFC, preia 3 ferme și își crește semnificativ capacitatea de producție CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție agri-business: Afacerea de familie Safir, furnizor KFC, preia 3 ferme și își crește semnificativ capacitatea de producție

”Ne bucurăm că anul 2022 a reprezentat o reușită importantă pentru noi în ceea ce privește transformarea afacerii într-una mai prietenoasă cu mediul și implementarea unor direcții clare de dezvoltare durabilă. Am făcut investiții semnificative în ultimii ani în această direcție, iar în 2023 alocăm noi fonduri pentru îmbunătățirea tehnologiilor tipografiei”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Potrivit acestuia, deși 2023 este un an marcat în continuare de incertitudine la nivel economic, tipografia va continua investițiile în soluții durabile, dezvoltarea de noi aplicații și produse menite să faciliteze procesul de reciclare si reutilizare.

Rottaprint a înregistrat o producție de peste 120 de milioane de metri liniari tipăriți în 2022, iar industriile care au accesat cu precădere serviciile și soluțiile tipografiei vin din zona producției alimentare, cei mai mulți fiind producători de lactate și brânzeturi, urmați de cei care produc alimente din carne și din segmentul prelucrării și conservării cărnii.

Tranzacție surpriză: Omnia Capital achiziționează Dumagas, unul din cei mai mari transportatori de marfă din România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Omnia Capital achiziționează Dumagas, unul din cei mai mari transportatori de marfă din România

În top se găsesc și companii care au ca activitate creșterea păsărilor, dar și jucători din piața producției de băuturi răcoritoare nealcoolice, de ape minerale și de alte ape îmbuteliate.

În ceea ce privește produsele cele mai populare din portofoliul Rottaprint în 2022, acestea au fost etichetele autoadezive, capacele de aluminiu, etichetele shrink și ambalajele flexibile.

Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică românească producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile de pe piața locală. Compania, cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 2 centre logistice în România: Brașov și Ilfov și 2 centre logistice în Ungaria și Germania.

În 2022, Rottaprint a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rottaprint
tipografie