Start-up-ul fintech Revolut, prezent și în România, a ajuns la 1,3 milioane de utilizatori și și-a majorat de cinci ori veniturile anul trecut

Start-up-ul fintech Revolut, prezent și în România, a ajuns la 1,3 milioane de utilizatori și și-a majorat de cinci ori veniturile anul trecut
scris 24 sep 2018

Start-up-ul fintech Revolut a anunțat că veniturile au crescut de 5 ori în anul 2017, de la 2,4 milioane de lire sterline la 12,8 milioane, volumul lunar al tranzacțiilor a crescut de la 200 de milioane de dolari la 1,5 miliarde de dolari, iar numărul utilizatorilor s-a triplat, de la 450.000 la 1,3 milioane.

Compania a înregistrat o pierdere totală de 14,8 milioane de lire în 2017, în timp ce și-a dublat echipa la peste 400 de angajați, a lucrat activ la extinderea pe 10 piețe internaționale, a aplicat pentru o licență europeană de bancă și a început să lucreze la dezvoltarea unei platforme de investiții fără comisioane, un proiect unic în Europa.

Revolut a anunțat că prioritatea în acest moment o reprezintă expansiunea internațională, creșterea numărului de utilizatori și dezvoltarea continuă de produse inovatoare în industrie, precum platforma de trading fără comisioane.

ING Bank a decis data până la care închide în România toate casieriile fizice CITEȘTE ȘI ING Bank a decis data până la care închide în România toate casieriile fizice

Potrivit celor mai recente date, publicate în iulie, Revolut a ajuns la 50.000 de utilizatori în România, după deschiderea unui birou local.

Revolut a fost înființată în iulie 2015 și are sediul în Londra. Compania a obținut finanțări de 340 de milioane de dolari de la investitori precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fintech
revolut