Teodor Chirica a fost ales președinte al Forumului Atomic European

Teodor Chirica a fost ales președinte al Forumului Atomic European
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2017

Teodor Chirica, președinte onorific al Forumul Atomic Român (ROMATOM), a fost ales președinte al Forumului Atomic European (FORATOM), a decis marți Adunarea Generală a FORATOM.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, acesta  a deținut funcția de vice-președinte FORATOM începând cu data de 20 iunie 2016, scrie News.ro.

Teodor Chirica este expert în domeniul nuclear, cu o bogată experiență în management de proiect, ocupând de-a lungul timpului poziții executive în cadrul companiilor românești și străine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare.

El este membru al Comitetului Executiv al FORATOM începând din anul 2006, poziție din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor și politicilor energetice europene, implicându-se ulterior în procesul de consultanță pentru realizarea strategiei energetice a României 2016-2030 cu perspectiva anului 2050, din perspectiva unui expert în industria nucleară.

PepsiCo, al doilea jucător din industria alimentară, a rezervat 100 de camioane Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum CITEȘTE ȘI PepsiCo, al doilea jucător din industria alimentară, a rezervat 100 de camioane Tesla Semi, cea mai mare comandă de până acum

Din luna octombrie a acestui an, Chirica ocupă poziția de expert pe probleme de energetică nucleară/consilier al directorului general în cadrul Nuclearelectrica (SNN), companie pe care a și condus-o între anii 2005 și 2009.

„Alegerea lui Teodor Chirica în funcția de președinte al Forumului Atomic European este o recunoaștere a experilor români în industria nucleară, a profesionalismului și a dedicației care sunt recompensate pe măsura contribuției aduse. Romania este pe harta nucleara a Europei atât prin prisma proiectelor nucleare strategice absolut necesare țării noastre, dar și prin prisma specialiștilor români, un rezultat al unui îndelungat proces de pregătire, perfecționare și implicare zi de zi”, spune Cosmin Ghiță, director general SNN.             

FORATOM reprezintă organizația europeană a industriei nucleare, al cărui scop este susținerea programelor nucleare naționale, reprezentarea intereselor industriei nucleare în dialogul cu instituțiile legislative europene. Organizația reprezintă peste 800 de companii din Europa care activează în domeniul nuclear și domenii conexe, printre  care și companiile membre ROMATOM.

ROMATOM s-a înființat în 2001 și numără peste 30 de membri. Asociația are drept scop promovarea utilizării în scopuri pașnice a energiei nucleare în România și susținerea programului nuclear național.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodor chirica
romatom
foratom