Terra România: Astăzi este greu de făcut previziuni despre evoluția pieței de utilaje de construcții

Terra România: Astăzi este greu de făcut previziuni despre evoluția pieței de utilaje de construcții

Victor Vasluian, director general TERRA România Utilaje de Construcții

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2023

Terra România, parte a grupului austriac Terra Holding, distribuitor pe piața de utilaje terasiere, de construcţii și industriale, a avut anjul trecut afaceri de 53 milioane euro, un plus de circa 4 milioane de euro față de cifra de afaceri din 2019, an de referință pentru companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”După un 2020 extrem de dificil pentru toate companiile din orice domeniu - marcat de restricții și incertitudini - a urmat 2021 care, pentru noi, a însemnat revenirea pe creștere. În 2022, ne-am concentrat eforturile pe consolidarea relațiilor cu clienții, completarea echipei, consolidarea brandurilor din portofoliu si completarea portofoliului de produse”, declară Victor Vasluian, director general TERRA România Utilaje de Construcții. În prezent, compania are investiții cumulate de peste 15 milioane de euro în patru sedii regionale:  București, Brașov, Turda, Timișoara și sunt estimate creșteri de la an la an. 

PROFIT NEWS TV Mihai Cepoi, CEO și co-fondator Jobful: Suntem în punctul de breakeven. Vrem să ridicăm următoarea rundă anul viitor, să depășim 10 milioane de euro evaluare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Mihai Cepoi, CEO și co-fondator Jobful: Suntem în punctul de breakeven. Vrem să ridicăm următoarea rundă anul viitor, să depășim 10 milioane de euro evaluare

După o primă jumătate  pe creștere, piața echipamentelor de construcții a scăzut în următoarele șase luni, per total aflându-se sub cea din 2021.

Vânzările de utilaje JCB, în principal buldoexcavatoarelor, au reprezentat unul dintre punctele stabile pentru TERRA România Utilaje de Construcții. De asemenea, în ultimii ani, au crescut și vânzările de echipamente Sennebogen datorită creșterii notorietății brandului pe piața românească și a strategiei de dezvoltare în această direcție.

Compania are 103 angajați.

”Astăzi, este greu de făcut previziuni despre evoluția pieței de utilaje de construcții pe parcursul lui 2023, în contextul în care foarte mulți factori externi pot influența acest domeniu. Totuși, înclin să cred, cu optimism, că vom asista la o creștere față de 2022”, spune Victor Vasluian.

TERRA România Utilaje de Construcții a fost înfiițată în anul 2001, ca parte din grupul austriac TERRA Holding, Compania sa mama - INDUSTRIE HOLDING GmbH - este o afacere de familie austriacă, având sediul la Viena, fondată în anul 2000. 

viewscnt
Afla mai multe despre
terra românia
utiaje