Tranzacție: Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România, a cumpărat aproape 26% din Bucharest Industrial Park

Tranzacție: Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România, a cumpărat aproape 26% din Bucharest Industrial Park
scris 7 mar 2018

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare administrator de parcuri industriale și logistice din România, a cumpărat aproape 26% din acțiunile companiei care operează Bucharest Industrial Park, un complex logistic din Bolintin, la 23 kilometri distanță de centrul municipiului București, actele aferente înțelegerii fiind semnate la finele anului trecut. Luna trecută, CTP a anunțat că va finaliza în acest an circa 300.000 metri pătrați de depozitare, dintre care 236.000 metri pătrați sunt situați în zona Capitalei.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Operatorul parcului îi are printre acționari pe Liviu Hagea, președintele Consiliului de Administrație al companiei specializate în fabricarea produselor din beton Prebet.

CTP a anunțat de altfel că se va concentra masiv pe zona Capitalei, unde deține deja trei parcuri logistice a căror suprafață cumulată va atinge 680.000 metri pătrați, până la finele acestui an. Dezvoltatorul va începe noi construcții în cele trei parcuri logistice pe care le deține în vecinătatea Capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park).

Parcul cumpărat acum are un spațiu total de depozite de 27.650 metri pătrați.

Proiectul a fost lansat în anul 2000 prin achiziționarea de teren în zona comunei Bolintin Deal, județul Giurgiu, fiind astăzi întins pe 143 hectare de teren. 

FOTO Premieră: După succesul legalizării marijuanei în SUA, americanii de la PHI Group vin să cultive cannabis medicinal în Transilvania CITEȘTE ȘI FOTO Premieră: După succesul legalizării marijuanei în SUA, americanii de la PHI Group vin să cultive cannabis medicinal în Transilvania

“CTP va continua să se dezvolte la fel de rapid și anul acesta, atât pe piața locală, cât și la nivel internațional. Avem ținte clare, pe care plănuim nu doar să le atingem, ci chiar să le depășim în următoarea perioadă. În România ne-am propus să creștem portofoliul de spații logistice la peste 1 milion de metri pătrați, iar în Europa avem ca obiectiv atingerea a 10 milioane de metri pătrați, în următorii patru ani. Sunt convins că piața actuală, standardele de calitate pe care le oferim, echipa și reputația pe care ne-am construit-o, sunt atuuri solide care vor conduce către îndeplinirea acestor scopuri”, spunea, în februarie, Remon Vos, CEO CTP și Country Head al CTP România.

CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu 4,5 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
parc industrial
spatii logistice