Tranzacție: Ioan Istrate vinde tot ce i-a mai rămas la producătorul de înghețată Alpin 57 Lux către grupul leton Food Union și iese din afacere

Tranzacție: Ioan Istrate vinde tot ce i-a mai rămas la producătorul de înghețată Alpin 57 Lux către grupul leton Food Union și iese din afacere

Familia de antreprenori Istrate

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 iun 2020

Ioan Istrate, antreprenorul din județul Alba care a lansat mărcile de înghețată Polar, Autentic și Fulg de Nea, se va retrage total din acționariatul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux, business pentru care, în 2016, a cedat participația majoritară grupului leton Food Union, controlat de omul de afaceri rus Andrey Beskhmelnitsky.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO Curățenia băii 2.0 - cele mai inovative soluții pentru curățenie în baie la superlativ CITEȘTE ȘI FOTO Curățenia băii 2.0 - cele mai inovative soluții pentru curățenie în baie la superlativ

La acel moment, grupul leton a cumpărat 70% din firma deținută de soții Ioan și Paraschiva Istrate, iar ulterior și-a majorat cota la 86%. Anterior tranzacției, soții Istrate dețineau fiecare câte o cotă de 50% din companie. În urma hotărârii de vânzare din 7 aprilie 2016, Paraschiva Istrate a ieșit complet din afacere, iar participația soțului său a devenit una minoritară.

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”

În baza unei noi înțelegeri semnate acum, Ioan Istrate va ieși total din acționariat, urmând să vândă grupului leton restul de 14% din acțiuni, cel mai târziu la 31 mai 2021.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un mega-proiect imobiliar în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un mega-proiect imobiliar în nordul Bucureștiului

La finele anului 2017, Profit.ro a anunțat că Istrate a intrat pe piața imobiliară, preluând controlul asupra firmei care administrează o clădire de birouri clasa A din centrul Bucureștiului.

Clădirea, Budișteanu Office Building, are un spațiu total de birouri de 4.000 metri pătrați, fiind livrată în decembrie 1998.

viewscnt
Afla mai multe despre
istrate
alpin
inghetata
imobiliare