Un alt antreprenor schimbă business-ul pentru imobiliare: Ioan Istrate, care a lansat mărci de înghețată, preia o clădire de birouri din centrul Bucureștiului

Un alt antreprenor schimbă business-ul pentru imobiliare: Ioan Istrate, care a lansat mărci de înghețată, preia o clădire de birouri din centrul Bucureștiului

Familia de antreprenori Istrate

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 nov 2017

Ioan Istrate, antreprenorul din județul Alba care a lansat mărcile de înghețată Polar, Autentic și Fulg de Nea, a preluat controlul asupra firmei care administrează o clădire de birouri clasa A din centrul Bucureștiului, având printre chiriași casele de avocatură Noerr și Dentons.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Printr-o firmă înființată în decembrie anul trecut, Coroana Cetății, omul de afaceri a preluat de la Nobel Brothers Holding, cu acționariat turcesc, 68% din capitalul Immorom Alpha, care administrează clădirea.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Tranzacția a fost semnată în septembrie, conform datelor actuale.

Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea CITEȘTE ȘI Tranzacție: Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a cumpărat Viața Medicală. Surse: 1 an de negocieri cu cei 9 acționari pentru a le câștiga încrederea

Inițial, în vară, vânzarea a fost anticipată de mirsanu.ro, care a semnalat că imobilul a aparținut până în 2015 VB Real Estate Services, divizia imobiliară a grupului financiar austriac Volskbank.

Clădirea, Budișteanu Office Building, are un spațiu total de birouri de 4.000 metri pătrați, fiind livrată în decembrie 1998.

Sursa foto:birouinfo.ro

Sursa foto:birouinfo.ro

Ioan Istrate a vândut, la începutul anului trecut, producătorul de înghețată Alpin 57 Lux către grupul leton Food Union, controlat de omul de afaceri rus Andrey Beskhmelnitsky.

Tranzacție: ADM Capital vinde Brikston Construction Solutions, liderul producției de cărămidă din România, austriecilor de la Wienerberger CITEȘTE ȘI Tranzacție: ADM Capital vinde Brikston Construction Solutions, liderul producției de cărămidă din România, austriecilor de la Wienerberger

Grupul leton a cumpărat 70% din firma deținută de soții Ioan și Paraschiva Istrate. Anterior tranzacției, soții Istrate dețineau fiecare câte o cotă de 50% din companie. În urma hotărârii de vânzare din 7 aprilie 2016, Paraschiva Istrate a ieșit complet din afacere, iar participația soțului său s-a redus la 30%, în favoarea companiei letone.

Recent, un alt om de afaceri s-a reorientat către sectorul imobiliar, respectiv Octavian Bădescu, cel care și-a vândut, la finele lunii mai, compania Sameday Courier către eMag și a decis să intre pe piața imobiliară, cum anunța în exclusivitate pentru Profit.ro, investind într-o franciză RE/MAX în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
istrate
alpin
inghetata
imobiliare