Tranzacție surpriză - Mozaik Investments, care a investit în 5 to Go și Flavours, intră în acționariatul grupului Untold. Vizată - extinderea pe piața globală a brandului Untold

Tranzacție surpriză - Mozaik Investments, care a investit în 5 to Go și Flavours, intră în acționariatul grupului Untold. Vizată - extinderea pe piața globală a brandului Untold
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2023

Untold Universe, cel mai mare jucător de pe piața de entertainment din estul Europei, a semnat un acord angajant cu fondul de investiții Mozaik Investments, prin care acesta va intra în acționariatul grupului Untold cu un pachet minoritar, urmând a furniza capital de creștere pentru dezvoltarea proiectelor Untold în plan regional și internațional.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mozaik Investments este o companie de investiții fondată în 2019 prin parteneriatul dintre Sacha Dragic, fondatorul Superbet, Roland Haas, investitor în private equity, și un fost bancher M&A, Vlad Bușilă. Mozaik urmărește să investească în companii cu potențial ridicat de creștere, oferind capital și know how financiar în schimbul unei participații minoritare.

Sumele investite variază între 2 și 5 milioane de euro, iar perioada de investiție poate ajunge până la 10 ani. Zona de interes este reprezentată de Europa Centrală și de Est și este acoperită prin cele două birouri din Viena și București.

Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără Coca-Farm CITEȘTE ȘI Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără Coca-Farm

Fondul de investiții Mozaik a mai investit în România, preluând, la finele anului 2019, un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go, fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă, după ce anterior, în 2010, achiziționase o participație la Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, avându-l ca acționar principal pe Sacha Dragic.

De asemenea, fondul a mai investit în România în Steiger Brewery și DAS.

În 2021, Profit.ro a anunțat că Mozaik Investments a semnat "un parteneriat" cu grupul Flavours, care deține în portofoliu brandurile Stradale (lanțul de restaurante fast-casual), Mitzu (lanțul de cafenele deschise în tandem cu Stradale) și Flavours (divizia de catering a grupului), care va fi susținut de un plan de investiții de 5 milioane de euro destinat exclusiv expansiunii grupului.

În urmă cu un an, Mozaik a cumpărat participația majoritară la Pago de la Banca Transilvania.

CONFIRMARE FOTO Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și elvețienii de la UPT au investit 7,5 milioane euro într-o fabrică în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Austriecii de la Alpla, firma românească Ecohelp și elvețienii de la UPT au investit 7,5 milioane euro într-o fabrică în România

Acum, parteneriatul cu Untold are ca scop extinderea internațională a grupului de entertainment fondat la Cluj-Napoca în anul 2015, dar și transformarea brandului Untold într-un brand cu impact global.

În prezent, după 8 ani de existență, brandul Untold are deja o importantă rezonanță internațională în special în rândul publicului tânăr, iubitor de festivaluri și concerte, festivalul din Cluj-Napoca clasându-se constant în ultimii ani între primele 10 festivaluri din întreaga lume, în cele mai importante topuri mondiale, atât ca preferințe ale publicului, cât și ca preferințe ale artiștilor.

Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume - o nouă investiție masivă în România CITEȘTE ȘI Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume - o nouă investiție masivă în România

Alături de festivalul din inima Transilvaniei, grupul Untold Universe organizează Neversea, festivalul de iarnă Massif din Poiana Brașov, târgul de Crăciun West Side Christmas Market, dar și plaja Neversea Beach.

Pe lângă principalele direcții de business canalizate în organizarea de festivaluri, Untold Universe deține în grup și alte companii care furnizează servicii în sfera entertainmentului: agenția de sponsorship The Sponsorship Agency, agenția de comunicare Magic Maker Communication și casa de producție Magic Maker Media House.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozaik investments
untold