A apărut un nou tip de turist român pe Litoral: vine la mare cu avionul și merge în excursii opționale în Deltă sau Balcic

A apărut un nou tip de turist român pe Litoral: vine la mare cu avionul și merge în excursii opționale în Deltă sau Balcic
scris 28 iun 2017

Pe lângă turistul clasic de litoral, care ajunge la mare cu mașina personală și nu părăsește stațiunea până termină sejurul, în acest an a prins contur un nou segment. Turistul de tip nou lasă mașina acasă și vine cu un zbor charter de la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Oradea, iar 1 sau 2 zile de vacanță și le petrece într-o excursie opțională în Deltă sau la Balcic, spune Aurelian Marin, proprietarul agenției Paradis Vacanțe de Vis, cel mai mare turoperator pentru litoralul românesc.

Când a lansat, anul trecut, excursiile de o zi în Deltă și Balcic pentru turiștii de la mare, Aurelian Marin nu s-a așteptat ca acestea să aibă un asemenea succes. Cererea mare l-a făcut ca anul acesta să tripleze capacitatea de transport.

Pentru Deltă sunt plecări zilnice, iar la Balcic sunt excursii două zile pe săptămână. Pe lângă aceste două destinații, care sunt principalele atracții, turiștii români mai merg la parcul de agrement Paradis Land din Neptun, iar cei străini preferă să viziteze Bucureștiul. Tot suplimentar față de vacanța clasică, turiștii cumpără de la agenție și seri tradiționale românești și grecești.

CITEȘTE ȘI ANAT: Au fost deja vândute aproape 40% din locurile de pe litoral; majoritatea hotelurilor au "stop sales" pentru iulie și august

O excursie în Deltă costă 179 de lei de persoană pentru adulți și 159 pentru copii, iar la Balcic - 99 de lei adult și 89 de lei copil, aceste sume incluzând ghidul, transportul și, în cazul Deltei, o excursie de trei ore cu barca pe Dunăre.

Aurelian Marin mai spune că o nouă tendință, lansată în acest an, o reprezintă zborurile charter către Constanța. Deocamdată se zboară o dată sau de două ori pe săptămână, cu avioane ale Blue Air, din Cluj, Timișoara, Iași și Oradea, iar de anul viitor frecvențele ar putea crește atât ca număr, cât și ca puncte de plecare. Șeful agenției spune că transferurile și servicile la sol, dar și zborul dus-întors costă în jur de 100 de euro de persoană.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
tendinte
excursii optionale
delta
balcic
paradis
vacante
aurelian marin