Accor intenționează să deschidă peste 1.200 de hoteluri până în 2027

Accor intenționează să deschidă peste 1.200 de hoteluri până în 2027
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2023

Grupul hotelier francez Accor intenționează să deschidă peste 1.200 de hoteluri în următorii cinci ani, majorând cu peste o cincime numărul resorturilor sale, a anunțat cel mai mare grup hotelier din Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Industria hotelieră profită de pe urma creșterii prețurilor și reluării călătoriilor după pandemie, iar consumatorii se grăbesc să călătorească chiar dacă majorarea dobânzilor alimentează temerile referitoare la o recesiune iar inflația reduce puterea de cumpărare a gospodăriilor, scrie Agerpres.

VIDEO Prima News: Faleza din Costinești stă să se prăbușească CITEȘTE ȘI VIDEO Prima News: Faleza din Costinești stă să se prăbușească

La o întâlnire cu investitorii, echipa de conducere de la Accor și-a îmbunătățit estimările, mizând în 2023 pe o creștere cuprinsă între 15% și 20% a veniturilor pe cameră disponibilă (RevPAR). De asemenea, grupul francez se așteaptă în acest an la un profit operațional cuprins între 920 și 960 milioane de euro.

Directorul general de la Accor, Sebastien Bazin, a spus că această creștere se datorează "confirmării unei cereri internaționale foarte extinse în diferite țări, unui sezon estival care va fi unul bun pe baza datelor actuale privind nivelul rezervărilor, și deci cererea este în creștere pentru toate segmentele grupului și în toate zonele geografice".

Grupul francez mizează pe o creștere anuală de 9-12% a profitului operațional începând din 2023 și până în 2027. În aceeași perioadă, Accor intenționează să își recompenseze acționarii cu trei miliarde de euro via dividende și răscumpărări de acțiuni.

Accor este un grup hotelier în domeniul ospitalității, care deține 5.000 de hoteluri, stațiuni și reședințe din 110 țări. În România, Accor operează o rețea de 12 hoteluri cu aproximativ 1.641 de camere în București, Sibiu, Constanța și Arad, iar planurile de dezvoltare ale grupului în România includ alte 11 noi hoteluri până în 2022 care vor adăuga 1.510 camere noi în portofoliul Accor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
accor