Agent de turism: De Paște se stă acasă sau se merge la mănăstiri. Deocamdată, turiștii sunt precauți. Vânzările nu sunt la nivelul anului trecut

Agent de turism: De Paște se stă acasă sau se merge la mănăstiri. Deocamdată, turiștii sunt precauți. Vânzările nu sunt la nivelul anului trecut
scris 17 mar 2023

Majoritatea celor care doresc să petreacă Paștele aleg și anul acesta zona mănăstirilor din Moldova și Maramureș, dar și stațiunile balneare, susțin operatorii în turism, informează Agenția de presă Rador.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele iar mulți turiști mai au tichete de vacanță și profită de aceste oferte pentru a le utiliza, spune Ioan Ceușan, proprietarul unei agenții de turism din Târgu Mureș.

Litoralul românesc se pregătește pentru minivacanța de Paște. Cât costă o noapte de cazare CITEȘTE ȘI Litoralul românesc se pregătește pentru minivacanța de Paște. Cât costă o noapte de cazare

„De regulă, în această perioadă a sărbătorilor pascale e, de regulă, accesată zona mănăstirilor din Bucovina, Maramureșul cu Mănăstirea Bârsana, Sâmbăta de Sus… Sunt zone de mănăstiri cu foarte multe pensiuni unde se organizează acele programe pascale care sunt foarte căutate și nu sunt foarte scumpe. Sunt pachete de la 200-300 de lei pe persoană pe zi cu cazare și masă și până la 400-600 de lei.. O altă zonă căutată este cea a stațiunilor balneo: Felix, Herculane, Geoagiu, Sovata, Căciulata… sunt foarte multe și poate chiar mai aglomerate decât zona mănăstirilor”, spune operatorul turistic.

Minivacanța de Paști este o oportunitate pentru cei cu dare de mână de a pleca în țări calde, precum Egipt sau Dubai, unde prețurile sunt cele mai scăzute în această perioadă. De asemenea, Israel este o destinație foarte căutată în perioada pascală.

Pe de altă parte, în ceea ce privește rezervarea sejururilor pentru sezonul estival, târgumureșenii sunt mai precauți ca anul trecut, mai spune specialistul în turism, Ioan Ceușan.

viewscnt
Afla mai multe despre
paște
turism