Ambasada Israelului, despre situația turiștilor israelieni care ar fi primit brățări colorate ce le indicau cetățenia: Hotelul a clarificat situația

Ambasada Israelului, despre situația turiștilor israelieni care ar fi primit brățări colorate ce le indicau cetățenia: Hotelul a clarificat situația
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2017

Ambasada statului Israel la București anunță, marți, că a verificat situația turiștilor cazați la Hotelul Phoenicia din Mamaia, iar reprezentanții acestuia "au clarificat satisfăcător problema semnalată". Precizările sunt făcute după ce un turist israelian a semnalat că a primit o brățară de culoare mov care îi indica cetățenia, după ce s-a cazat într-un hotel din Mamaia, iar ulterior povestea a generat revoltă printre turiștii israelieni care aleg să-și petreacă vacanța pe malul românesc al Mării Negre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ambasada Statului Israel a verificat situația turiștilor israelieni cazați la Hotelul Phoenicia din Mamaia iar reprezentanții acestuia au clarificat satisfăcător problema semnalată", a transmis, marți, ambasada, conform News.ro

Jurnaliștii israelieni de la Israel Hayom au scris că un turist care își petrecea vacanța la Mamaia s-a arătat surprins că străinii realizau imediat că este din Israel și începeau să îi vorbească în ebraică în stațiunea din România. Însă, acesta a descoperit că angajații hotelului la care era cazat au dat brățări colorate speciale pentru așa-numitul ”grup din Israel”.

evoMAG intră pe piața asigurărilor CITEȘTE ȘI evoMAG intră pe piața asigurărilor

”Am ajuns într-un bar de pe plajă și s-a întâmplat să văd o listă cu brățările: pensie integrală, jumătate de pensie și tot așa, erau o varietate de turiști la hotel. Însă o culoare mi-a rămas în minte mai mult decât oricare, acel mov de la încheietura mea. Grupul Israel. Imediat am realizat că ăsta era un semn pentru israelieni”, a povestit un turist israelian într-un grup de pe Facebook.

De asemenea, acesta a atras atenția că israelienii sunt sigurii turiști marcați după țara lor de origine, niciun alt turist străin nu a primit o brățară specială pentru țara din care provine. ”Pur și simplu nu este corect. Sunt de acord că asta ne aduce aminte de acel petic galben”, a precizat el făcând referire la Steaua lui David pe care evreii au fost obligați să o poarte în timpul Holocaustului.

Turistul israelian mai spune că a încercat să obțină un răspuns de la angajații hotelului, care au dat vina pe compania turistică Kanfei Meshek.

viewscnt
Afla mai multe despre
ambasada israelului
turisti
hotelul phoenicia
mamaia