ANAT vrea ca, pentru fiecare noapte de cazare a unui turist străin, agenția care-l aduce să fie scutită de o mică sumă din impozitul pe profit

ANAT vrea ca, pentru fiecare noapte de cazare a unui turist străin, agenția care-l aduce să fie scutită de o mică sumă din impozitul pe profit
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 15 mar 2017

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) le propune autorităților din domeniu ca, pentru a încuraja incomingul, agențiile care aduc turiști străini să fie scutite de o mică sumă din impozitul pe profit pentru fiecare noapte de cazare a fiecărui turist. Propunerea i-a fost prezentată miercuri ministrului Turismului, Mircea Dobre, la un forum de turism de către Alin Burcea, președintele ANAT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru fiecare înnoptare, o anumită sumă să fie pusă într-un cont imaginar și să se scadă din impozitul pe profit. În acest fel, nu e o sumă pe care o dă Guvernul, dar e o modalitate prin care putem fi sprijiniți", a spus Burcea. El a arătat că sunt foarte puține agenții cu operațiuni de incoming, în jur de 40, din cele peste 2.600 care activează în România. Celelalte duc români în străinătate sau în stațiunile din țară.

Burcea crede că trebuie ca statul și patronatele din turism să găsească diverse formule prin care agențiile să fie stimulate pentru incoming. "Noi mai avem și alte două propuneri mari: înființarea unei școli de incoming și organizarea unui târg de incoming", a mai spus șeful ANAT, care a afirmat că, în facultățile din țară, nu este niciun curs în care studenții să învețe cum sunt aduși turiștii străini. Toți agenții, a adăugat acesta, se califică la locul de muncă.

Ce-i lipsește Bucureștiului ca să fie oraș turistic? CITEȘTE ȘI Ce-i lipsește Bucureștiului ca să fie oraș turistic?

Școala de incoming ar urma să fie lansată în toamnă, cu turoperatori importanți în rolul de profesori. Târgul de incoming este programat pentru primăvara anului viitor, iar ANAT își propune să invite 100-150 de turoperatori străini care să vină și să vadă produsul turistic românesc. Este nevoie de un asemenea eveniment, crede Burcea, care să atragă atenția asupra României.

Anul trecut au ajuns în România aproximativ 2,5 milioane de turiști străini, dar mai mult de jumătate din ei au venit pentru afaceri sau în interes de serviciu.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
turisti straini
anat