Aproape 75% dintre cazările de pe Valea Prahovei, ocupate de Paște

Aproape 75% dintre cazările de pe Valea Prahovei, ocupate de Paște
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2023

Locurile de cazare disponibile în stațiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate în proporție de 75%, în această perioadă. Hotelierii se așteaptă ca proporția să nu mai crească în condițiile în care s-a anunțat vreme rea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Paul Popa, reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, a declarat că la acest moment, gradul de ocupare a locurilor de cazare este de circa 75%, dar vânzările sunt încă deschise, scrie Adevarul.

Tesla reduce prețurile și în Europa, pentru a doua oară. Cât costă în România CITEȘTE ȘI Tesla reduce prețurile și în Europa, pentru a doua oară. Cât costă în România

Potrivit acestuia, procentul nu va mai crește mult, în condițiile în care prognoza meteorologilor nu este favorabilă pentru zilele următoare., a adăugat el.

Tarifele practicate de proprietarii de vile și pensiuni pornesc de la 150-170 lei/persoană/zi și ajung la 220-240 lei/persoană/zi.În schimb, hotelurile au în ofertă pachete de Paște.

Astfel, un pachet de trei nopți la hoteluri de trei stele, în cameră dublă standard, costă între 2.700 de lei și 3.150 de lei, incluzând cazare cu mic dejun, gratuitate pentru un copil de până la un an, cină festivă, concert live, primire tradițională de Paște, vânătoare de ouă pentru copii cu mascota iepuraș, a precizat Popa.

Un apartament într-o astfel de unitate de cazare costă între 4.000 și 4.900 de lei, în funcție de hotel, iar apartamentele care se închiriază în sistem hotelier au tarife între 550 lei și 800 lei/noapte, a menționat reprezentantul Centrului de Informare Turistică din stațiune.

Turiștii care se cazează la hotel beneficiază și de acces gratuit la diverse facilități, precum centrul SPA și piscină.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, în această stațiune sunt amenajate și deschise toate pârtiile din golul alpin, iar condițiile de practicare a sporturilor de iarnă sunt foarte bune.

Primarul stațiunii Bușteni, Mircea Corbu, a declarat că în această stațiune sunt ocupate aproximativ 70% din locurile de cazare, iar turiștii care vor petrece aici sărbătorile pascale se vor putea distra în Fun Park-ul care se află la baza domeniului schiabil Kalinderu, vor putea face turul orașului cu trenulețul turistic și vor putea participa la slujba de Înviere de la Mănăstirea Caraiman sau de la celelalte unități de cult din oraș.

La Azuga, gradul de ocupare a locurilor de cazare se încadrează în media zonei, fiind de 70%-75%, iar turiștii se vor putea plimba cu telegondola, cu ATV-urile, vor putea face excursii pe Valea Azugii sau plimbări cu bicicletele pe munte (mountain bike), spune primarul Ciprian Barbu.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
paste
valea prahovei