Aproape jumătate dintre italieni suferă de „notriphobie”, anxietatea produsă din cauza faptului că nu au încă programată vacanța

Aproape jumătate dintre italieni suferă de „notriphobie”, anxietatea produsă din cauza faptului că nu au încă programată vacanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

PiratinViaggio, un site de călătorii italian susțin că 40% dintre italieni suferă de „notriphobia”, relatează Corriere della Sera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Un termen care poate părea ciudat la prima vedere, dar în realitate nu trebuie decât să îl descompui pentru a-i înțelege sensul: no-trip-phobia, teama de a nu avea nicio călătorie planificată. Sau, mai degrabă, în era internetului, de a nu o putea rezerva la timp, arată G4Media.ro.

VIDEO O pană s-a vândut la o licitație cu aproape 30.000 de dolari, un record mondial CITEȘTE ȘI VIDEO O pană s-a vândut la o licitație cu aproape 30.000 de dolari, un record mondial

O temă deosebit de actuală în aceste săptămâni de primăvară, cele mai populare pentru planificarea vacanțelor de vară.

Potrivit Observatorului privind tendințele estivale realizat de PiratinViaggio, o platformă online dedicată ofertelor turistice, 40% dintre italieni suferă de acest tip de anxietate anti-stagiu, cu o incidență care crește la 53% în cazul generației Z.

În aceste condiții, nu este surprinzător faptul că doar 6% dintre italieni recurg la soluții de ultim moment. Pe de altă parte, unul din trei (de obicei baby boomeri) călătorește cu trei până la șase luni în avans.

Destinația de top este marea, care primește 68% din preferințe, în timp ce, în ceea ce privește destinațiile specifice, străinătatea este mai atractivă decât Italia. De fapt, 65% dintre participanții la sondaj au declarat că ar merge în afara granițelor naționale, recompensând în primul rând alte țări cu vedere spre Marea Mediterană, cum ar fi Grecia, Spania și Croația. În afara Europei, pe de altă parte, se remarcă Asia și Africa, conduse de Japonia și, respectiv, Tunisia.

În termeni generali, aproape 9 din 10 italieni (87%, mai exact) se pregătesc să plece între iunie și septembrie, august fiind în fruntea clasamentului lunar (38%).

INFOGRAFICE Cooperativele agricole și-au dublat cota de piață în numai doi ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Cooperativele agricole și-au dublat cota de piață în numai doi ani

În ceea ce privește durata șederii, 40% dintre turiști vor opta pentru sejururi de o săptămână: de două ori mai mult decât „hit and run” sau mai mult de două săptămâni.

La capitolul cheltuieli: peste 6 din 10 persoane vor avea un sejur sub 1.500 de euro, incluzând mijloacele de transport și cazarea.

Doar 6% din eșantion vor depăși în schimb 3 mii. În fine, sondajul a analizat și tovarășii de călătorie: 44% vor pleca doar cu sufletul pereche, 31% cu membrii familiei și 17% cu prietenii. Interesul pentru vacanțe atât solo, cât și în grupuri organizate este în scădere.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta
italia
notriphobie