Atenționare de călătorie pentru Portugalia: Risc maxim de incendii de vegetație, din cauza temperaturilor ridicate

Atenționare de călătorie pentru Portugalia: Risc maxim de incendii de vegetație, din cauza temperaturilor ridicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Portugalia, unde începând de sâmbătă, este risc maxim de declanșare a unor incendii de vegetație, în mai multe districte, din cauza temperaturilor ridicate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

MAE informează, potrivit News.ro, că Institutul local pentru Mare și Atmosferă (IPMA) din Republica Portugheză a anunțat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 17-20 august, există risc maxim de declanșare a incendiilor de vegetație pentru districtele Bragança, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Faro, precum și pentru zonele adiacente acestor districte.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Românii care vin pe litoral ezită să părăsească stațiunile pentru excursii în zonă. Apare însă un nou tip de turist CITEȘTE ȘI Românii care vin pe litoral ezită să părăsească stațiunile pentru excursii în zonă. Apare însă un nou tip de turist

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.ipma.pt/pt/riscoincendio/rcm.pt/, http://lisabona.mae.ro, www.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză și amintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
portugalia
atentionare
calatorie
incendiu
vegetatie
temperatura